61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon'da Berberler ve Kuaförler Odasının Genel Kurul Kararıyla, 'Pazar günü kapatma' uygulamasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.  
Yaklaşık 7 ay önce alınan ve Ortahisar Belediyesi tarafından meclis kararıyla uygulamaya konulan karar sonrasında bazı Genel Kurul üyeleri kararı Trabzon İdare Mahkemesine taşıdı. İdare Mahkemesi  tarafından son verilen kararda Ortahisar Belediye Meclisinin aldığı karar bozuldu. Ortahisar Belediyesinin mahkeme kararını temyize taşıdığı kaydedilirken konuyla ilgili dava açan üye ise Pazar günü açmak konusunda ısrarlı. 
Tartışmalar devam ederken Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal, konuya son noktayı koydu. Köksal, "Bu kararı, Berberler Odasının üyeleri Genel Kurul kararıyla kendi istemiştir. Alınan bu kararı oda yönetimi uygulama durumunda kalmıştır. Mahkemeye veren üyeler, mahkeme sonucu Temyiz gelmeden bu işin bittiğini düşünüyorlar. Temyizin sonucu gelene kadar bu iş devam ediyor.  
Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile görüştük, kendileriyle ilgili  "Ben istiyormuşum da Başkan açmıyormuş" gibi söylemler kesinlikle yoktur. Meclisin aldığı karar geçerlidir. Yönetim olarak Başkanı ziyaret edeceğiz ve son noktayı koyacağız. Bölgemizde de Rize ve Samsun gibi illerde de berberler Pazar günü kapalı: Ancak oda olarak  tekrar üyelerimizi toplayarak bunu konyu daha detaylı bir şekilde tartışarak net bir şekilde son şeklini ortaya koyacağız" diye konuştu. 
Berberler ve Kuaförler Odasının yaklaşık 1,5 ay içinde Genel Kurulu toplayacağı kaydedildi.