DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, bölge illerinde taşkın riskini en alt seviyeye indirmek maksadıyla taşkın koruma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Trabzon, Bayburt ve Gümüşhane’de toplam 5 taşkın koruma inşaatının sözleşmesi imzalandı.
 
 
ARAKLI VE BEŞİKDÜZÜ’NE TAŞKIN KORUMA TESİSİ!
29.12.2016 tarihinde DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber ve yüklenici firma temsilcisi arasında imzalanan "Trabzon Araklı Karadere Vadisi Islahı 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı" projesi ile birlikte, 1 ilçeyi taşkınlardan korunacak. Söz konusu projenin 1 025 (Bin Yirmi Beş) gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 02.01.2017 tarihinde sözleşmesi imzalanan bir diğer proje ise, "Trabzon Beşikdüzü Şalpazarı Ağasar Vadisi 3. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı… Bu proje kapsamında ise 2 ilçe taşkınlardan korunacak ve iş sözleşmeye göre 1000 (Bin) gün içerisinde tamamlanacak.



 
 BİR MÜJDE DE DÜZKÖY’E!
DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nden bir müjdeli haber de Düzköy ilçesine geldi. 10.01.2017 tarihinde sözleşmesi imzalanan "Trabzon Düzköy İlçesi Çalköy 2. Kısım Taşkın ve Rüsubat Kontrolü" işi ile birlikte 2 mahalle taşkınlardan korunmuş olacak. Düzköylülerin heyecanla beklediği söz konusu işin, 700 (Yedi Yüz) gün içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.
 
 GÜMÜŞHANE VE BAYBURT UNUTULMUYOR
Taşkın koruma tesisleri ile birlikte bölgemizde önemli yatırımlara imza atan DSİ 22. Bölge müdürlüğü, Trabzon’un yanı sıra çevre illere de kazandırdığı tesislerle, taşkın hasarlarını minimum seviyeye indirmeye çalışıyor.  Bu kapsamda, 09.01.2017 tarihinde sözleşmeleri imzalanan ve 1 yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen "Bayburt Merkez Aşağı Kop Köyü Taşkın Koruma İnşaatı" ile birlikte, 750 (Yedi Yüz Elli) gün içerisinde tamamlanması beklenen "Gümüşhane Torul İlçesi Merkez Herek Deresi Yerleşim Yeri ve Bahçeleri Taşkın Koruma İnşaatı” işlerinin, yer teslimi çalışmaları da resmen başladı. Söz konusu işler tamamlandığında, toplam 2 köy taşkınlardan korunmuş olacak.
 
TAŞKIN RİSKLERİ EN ALT SEVİYEYE İNDİRİLİYOR
İmzalanan bu sözleşmeler hakkında önemli mesajlar veren DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, “ Bölgelerimizde taşkın riskini en alt seviyeye indirmek için büyük bir planlama, projelendirme ve uygulama çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz yağış olmadan önce tedbirleri almak, yağış anında ve sonrasında ise meydana gelen olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için DSİ olarak, üstümüze düşen görevi, gece gündüz demeden yerine getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.