61SAAT HABER SERVİSİ

​Dün başlayan aşırı yağış ve taşkınların sele sebebiyet verdiği Trabzon Beşikdüzü'nden yağış durmuyor. Normalin 4 kat üstü bir yağışın görüldüğü Beşikdüzü'nde, yağışın ardından bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de dahil olduğu heyet inceleme ve arama kurtarma çalışmalarını takip etmek için şehre geldi

BALTA BEŞİKDÜZÜ’NDE ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ardıçatak Mahallesi, Kale mevkiinde süren arama çalışmalara katılarak yaşananları kontrol altına almaya çalışması dikkat çekti.

ESKİ İLÇE BAŞKANININ EŞİ ARANIYOR

Arama çalışmalarında MHP Beşikdüzü eski ilçe başkanı Muhammet Angın’ın eşi Gülten Angın’ın arama çalışmaları sürdüğü öğrenildi.Ancak öğlen saatlerinin ardından bölgede etkili olan yağış nedeniyle Balta, çalışmalara arama kurtarma ekiplerinin can güvenliğini düşünerek ara verilmesini istedi.

YAĞIŞ VE EKİPLERİN CAN GÜVENLİĞİ NEDENİLYE ARA VERİLDİ

Konuyla ile ilgili 61saat.com’a açıklamalarda bulunan Balta, ‘Buradaki çalışanların can güvenliği düşünmek zorundayız. Teknik ekip gelip inceleme yapan kadar arama çalışmalarına ara verdik. Acımız büyük muhtarımızı ikna ederek ara verdik. Bütün ekipler güvenli bölgede bekliyor. Teknik eleman istedik. Jandarma Genel komutanlığından arama kurtarma ekipleri istendi. 4 hayvan sağ kurtarıldı. AFAD çadır kuruyor. İhtiyaçları karşılamak üzere. Allah bu acıları tekrar yaşatmasın. Bize bu konuda düşen görev neyse yapmaya hazırız’’ ifadelerini kullandı.