Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Beşikdüzü şehir merkezi ve diğer mahallelerdeki okullarımızda temizleme ve onarım çalışmaları tamamlanmak üzere. Okullarımızda eğitim öğretim pazartesi günü başlayacak." dedi.

Beşikdüzü ilçesinde sel ve heyelan sonrası sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Yavuz, heyelanda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de taziye ziyaretinde bulundu. Yavuz, ilk olarak ilçede kurulan kriz merkezini ziyaret ederek, Kaymakam Cevdet Ertürkmen ile diğer ilgililerden de bilgi aldı.

Heyelan sonucu hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziyelerini ileten Yavuz, daha sonra selden etkilenen Türkelli ve Resullü Mahallelerini de inceleyerek, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi.

Yavuz, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan sonrası sürdürülen çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Yavuz, "Beşikdüzü şehir merkezi ve diğer mahallelerdeki okullarımızda temizleme ve onarım çalışmaları tamamlanmak üzere. Okullarımızda eğitim öğretim pazartesi günü başlayacak. Hasar tespit komisyonlarımız zarar gören tüm konut ve iş yerleri ile tarım alanlarına gezecektir. Komisyonların çalışmaları tamamlandıktan sonra hasar tespiti yapılmayan vatandaşlarımız olursa kriz merkezine başvurmaları gerekir." diye konuştu.

Yavuz, daha sonra Vakfıkebir'in Çamlık Mahallesinde evi heyelanda hasar gören İsmail Turupçu'yu da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öte yandan Vali Yavuz'a ziyarette Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Vakfıkebir Kaymakam Vekili Hakan Hakyemez ile Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu eşlik etti.