61SAAT HABER SERVİSİ

 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları bugün devam etti. Başkan Vekili Atila Ataman’ın yönettiği bugün ki bileşimde, Beşirli Mahallesi Dolgu Sahasını alt yapı menfez inşaatı için 20 Milyon TL’lik kredi kullanılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Maddeyle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Vekili Ataman, kredi kullanılması talebinin 2 ay önce alındığını ancak zaman kalmadığı için kullanılamadığını bu nedenle yenilenmesi gerektiğini kaydetti. 
Ataman, “Yıl sonu alınan bir karardı. Ancak vakit kalmadı ve uygulanamadığı. Şu anda alınacak kararda, kararın yenilenmesi” ifadelerini kullandı. 
Bunun üzerine ilgili maddenin açıklayıcı metninde  “İhale bedeli 16 Milyon TL” yazdığına dikkat çeken Şahin, “Ne alırsak kardır mı?” Diye espriyle karşılık bir ifade kullandı. 
Bu ifadeye de yine esprili bir şekilde Ataman, “Ne yaparsak kardır” diyerek yanıt verdi. 

KASIM AYINDA TALEP EDİLEN KREDİ KULLANILMADI
Madde ilk olarak Kasım ayında gündeme gelmişti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi o dönem, Meclisten 15 Milyon TL’lik kredi için yetki talep edilmişti. 
Bölgede yapılacak menfez inşaatları ile Beşirli Dolgu Sahasında özellikle yaz aylarında oluşan kokunun da ortadan kaldırılması hedefleniyor. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun o dönem yaptığı açıklamada, Beşirli’de dolgu alanında meydana gelen kokunun, bu çalışmayla birlikte ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini kaydetmişti.