Mahkemenin ilk olarak iptal ettiği açıklanan ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğünün devam edildiğini belirttiği Cami Restorasyonunda ortaya çıkan fotoğraflar tartışma yarattı. 
İlk olarak dün 61saat.com’un gündeme getirdiği Ayasofya Camisinin bahçesine yapılan yürüyüş yolları bölgede ki yeşil görüntüyü tamamen ortadan kaldırırken ortaya çıkan betonlaşmış görüntü tepki çekti. 


Sonnokta Gazetesine konuşan Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, “İçerisinde ki tadilatın devam etmesi ayrı üzüntü vericik durum, dışıradı yaşanan ise ayrı bir durum. Mahkeme projeyi iptal etmişti. Bu karara rağmen inşaat devam ediyor. Ayasofya’nın bahçesi betona eslim edilmiş durumda. Bu çok üzüntü verici bir durumdur” dedi. 

Ustaömeroğlu, “Ayasofya’nın çevresinin yeşil alan olması için kentsel dönüşümler yapılmıştı ama şimdi bahçeye beton kaldırımlar döküldü. Mevcut durumda kaldırım az, yeşil alan ise çoktu. Nesi rahatsız etti de bu durum meydana geldi acaba merak ediyorum ve anlam veremiyorum. Tarihi bir mekanın özelliği neyse o şekilde kalmalıydı” dedi.