61SAAT HABER MERKEZİ - FATİH YILMAZ

Trabzon'da Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Bilirkişi' operasyonunda devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alınan bilirkişi uzmanlarının, FETÖ/PDY'den KHK ile ihraç edilen S.H.'ye dosyaları mail yoluyla göndererek raporları fotokopiciden çıktı şeklinde aldırdığı ve kamulaştırmada usulsüz rapor düzenledikleri ortaya çıktı. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gizli bir tanığın verdiği ifadelerden yola çıkarak başlattığı ‘Bilirkişi Operasyonu’nda 6 gün önce 10 farklı adrese KOM Şube ekiplerince eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

KOM Şube Ekiplerinin 4 ay boyunca sürdürdüğü teknik ve fiziki takip sonucunda başlatılan operasyonda, işi organize ettiği iddia edilen, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski çalışanı olan eski bilirkişi uzmanı S.H. (42) ile birlikte Z.U. (45), F.B. (48), E.D. (36), V.M. (44), Ö.A. (43), Y.Ö. (29), T.K. (35) ve Trabzon Adliyesi personellerinden Y.A. ve F.İ. gözaltına alındı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI, 8 KİŞİ SERBEST

Bilirkişi heyetlerinin belirlenmesi ve dosyaların dağıtılmasında ve dosyaların hazırlanmasında yapılan usulsüzlüklerle alakalı olarak gözaltına alınan şahıslardan 

- Z.U.( İnşaat Mühendisi), S.H.(FETÖ/PDY Örgütü mensubu olmaktan KHK ile ihraç edilen inşaat mühendisi)

iki isim tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Göz altına alınan F.B.(İnşaat Mühendisi serbest çalışır), T.K.(İnşaat Mühendisi), E.D.( Yüksek İnşaat Mühendisi), V.M.(İnşaat Mühendisi serbest), Ö.A.(İnşaat Mühendisi isimli şahıslar Adli Kontrol ve Yurt Dışı çıkış yasağı ile serbest bırakılırken  Y.A.(Trabzon Adliyesi Zabit Kåtibi) F. İ.(Trabzon Adliyesi Zabit Kātibi) ve Y.Ö.(Yazılım ve fotokopici, Esnaf) isimli şahıslar ise serbest kaldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda yüzlerce dosyada usulsüzlük yapıldığı ve bu sayının 1000’i bulabileceği kaydedilirken, raporların içerisinde yer alan dosyalardan birinin 9,5 Milyon Türk Lirası maliyeti bulduğu ileri sürüldü. 

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam ederken, devletin uğradığı zararın milyonlarca lirayı bulabileceği ve operasyonun genişletilebileceği tahmin ediliyor.