Yaklaşık 5 yıl önce Doktor olarak görev başlayan Tüfekçi, “Ben hiç bir zaman yarın ne olurumu düşünmedimBelli bir sorumluluğum vardı. Kendi ekibimde ki arkadaşlarımda pozitifti ve onlara da destek olmam gerekiyordu. Benim için o yüzden psikolojik ağırlığı, zorluğu daha fazlaydı” dedi. 

Filyasyon ekibinde görev yaparken ekip arkadaşlarından pozitif çıkanların olması sonrasında kendisinin semptom göstermemesine rağmen test yaptırdıklarını ifade eden Tüfekçi, “Filyasyon ekibindeydim. Ekibimde pozitif çıkan ekip arkadaşlarımız oldu. Onlarla beraber temasım olduğu için tarama yapıldığında öğrendim. Aslında şans mı denir bilmiyorum? 
Belki bu dönemde kendimizden daha çok karşımızda ki hastaları daha çok düşündüğümüz için daha fazla yıprandık” diye konuştu. 

BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEYLE SAVAŞIYORUZ
Tüfekçi, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Bu bilmediğimiz bir süreçti. Pandemi zor bir süreçti. Başında yakalandık. Herkes gibi belli zorlukları, belli sıkıntıları yaşayacağımızı düşünüyorduk. Bilmediğimiz ve görmediğimiz bir şeyle savaşıyoruz. Yakalacak mıyız? Evet sağlık çalışanı olduğumuz için bu işin içindeyiz. En ön planda savaşıyorduk. Yakalanmayı bekliyorduk ama bu kadar erken mi?

İLK POZİTİF, SONRA NEGATİF ARDINDAN YENİDEN POZİTİF
Ben  aslında Kovid 19’un her türlü şeyini yaşadım. İlk pozitiftim, negatife döndük. Sonra yeniden pozitif daha çıktı. Tamamıyla negatif olarak işe dönmem 28 günümü aldı. Daha uzun süre yatan, yoğun bakım şartlarında atan, hayatını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Bu zorlu süreçte ne çok yıptaran şu oluyor. Siz hasta olduktan sonra sizin baktığınız hastalar irtibata geçtiğimiz kişiler sizi şunun için arıyor. Madem pozitiftiniz neden bizle muhatap oldunuz, neden bizimle ilgilendiniz, bize de bulaştırdınız. Biz bunun görünmeyen bir şeyi nerden aldığımızı bilmiyoruz. Belki de bunu söyleyen kişiden alıyoruz. Bu herkes için geçerli. 

Ablam yoğun bakım hemşiresi. o da bu dönemde önde savaşan insanlardan biriydi. Kovid 19 hastası bakıyordu. Biz kendimiz sakin olmazsak kendi ailemizi sakinleştiremeyeceğimizi düşündüğümüz için hep soğuk kanlılığımızı korumak zorunda kaldık”