61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir işletmenin, ruhsat almak için  büyüttüğü yangın merdiveni ortaya beklenmeyen sonuçların çıkmasına neden oldu. Daha önce Kemerkaya Mahallesinde var olan bir işletmeyi devralan iş yeri sahibi, büyüttüğü yangın merdiveniyle ilgili ruhsat almak için başvurduğu Ortahisar Belediyesinde şokla karşılaştı.
Ortahisar Belediye Meclisi İmar Komisyonunun yaptığı incelemede, binada daha önce de var olan merdivenin Mimari Projeyi hiç işlenmediği ve kaçak olduğu ortaya çıktı. 
Komisyon, yangın merdiveni ile ilgili projenin ilgili müdürlükçe değerlendirilmesi gerektiğini belirterek talebin kısmına iadesi yönünde görüş belirtti.  
Ortahisar Belediye Meclisi de komisyonun görüşüne uyarak, talebi kısmına iade etti. 
Ancak madde ile ilgili yapılan müzakere ilginç ayrıntıların da ortaya çıkmasına neden oldu. 
Binanın görsellerinin gösterildiği mecliste, yangın merdivenin yapılarak bitmiş hali gösterilince bu konu özellikle tartışma konusu oldu. 
Merdivenin bitmiş haliyle ilgili olarak, İmar ve Bayındırlık Komisyonu adına konuşan AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Yılmaz, “Mevcut yangın merdiveni kaçak yapılmış” dedi. 

ESKİ YANGIN MERDİVENİ BÜYÜTMEK İÇİN GELMİŞTİ

Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Dinçer ise yeni devralan işletme sahibinin eskiden beri olan yangın merdivenin mimari projeye işlendiğini sandığını kaydederek, “Yıllardan beri var olduğu için yangım merdivenini büyütmek için bize getirdi. Ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Bu da yıkılacak” dedi. 
Bu durum için Başkan Ahmet Metin Genç, “Kendi kendini, ihbarda bulundu biraz… “ yorumunda bulunurken CHP’li üye Cüneyt Zorlu, “ Daha önce burada yangın merdiveni vardı ama kanuni değildi. Büyüttü bunu..Gerçekten çok sırıtıyor. Biz bunları iptal edince, izin vermeyince bu sefer gündeme Uzunsokak’ta ki bina geliyor. Bu hangi yönetmeliğe neye göre verildiği soruyorlar…” dedi. 

SOKAK ÇOK DAR

Uzunsokak’ta ulusal bir firmaya ait işletmenin yangın merdiveni ile ilgili olarak ise Başkan Ahmet Metin Genç, “Geçici olduğu belirtilmesine rağmen cezai işlemler yapıldı..  Bun da benzer uygulama..” dedi. 
İmar Komisyonunda yer alan MHP’li üye Ayşe Kabadayı’da, “Çok dar bir sokak. Dışardan bir merdiven varmış.  Kendi ifadelerine göre İtfaiye de demiş “bunun ölçüsü yeterli değil, büyütmeniz gerekiyor”  
 Merdiveni büyütünce dışardan kapanması gerekiyor, açık olmaması gerekiyor. Orayı da kapatmışlar. Uygun görülmedi, İmara geldi.  Sokak çok dar. Karşı bina ile arasında çok kısa mesafe var.  Projesinde halletmesi gerektiğini söyledik onlarda kabul ettiler” dedi. 

YAPMADAN ÖNCE BELEDİYEYE GELİN

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ise, “Yaptıktan sonra bazı şeyler bize geliyor. Yapmadan gelsin. Büyütülmesi talebiyle büyütmüş. “Ben bunu yaptım, yaptığım şeye göre belediyeden ruhsat alacağım “ şeklinde yöntem yok. O davranış biçimi de yanlış. İşin hiyerarşisine o da aykırı. O zaman herkes önce yapsın, sonra yaptığını projelendirsin gelsin. Yanlış… “ dedi. 

Öte yandan işletme sahibi 130 bin TL harcayarak büyüttüğü yangın merdivenini yıkarak bu kez bina içinden yeni yangın merdiveni yapacağı kaydedildi. Bu konuda belediye yetkilileri ile anlaşmaya vardığı belirtildi.