Son yıllarda trafiğe çıkan araç sayısında büyük oranda artış yaşanırken, mevcut yollara alternatif yolların yapılmaması sonucu ortaya çıkan trafik sorunu devam ediyor.Trabzon-Akçaabat Karayolu’nda yaşanan trafik yoğunluğu yaz aylarının gelmesiyle çileye sönüştü.

Rize, Artvin, Gümüşhane başta olmak üzere birçok ile Trabzon üzerinden gitmek isteyen vatandaşlar Karadeniz sahil yolunun Akçaabat geçişinde büyük araç kuyrukları oluşturdu. İlçenin Yaylacık mahallesi Akçaabat-Trabzon istikametinde, uzun ve geniş araçların seyir halinde olması ve sol şeritten hastaneye dönmek isteyen sürücülerin bir şeridi kapatmasıyla karayolu adeta tek şeride indi.

Akçaabat Fatih stadının altından başlayan ve Haçkalı Baba Hastanesi Kavşağı’na kadar uzayan araç kuyruğu sürücüleri bunaltırken, duruma tepki gösteren sürücüler, yaşanan trafik kargaşalığının çözümü konusunda yetkililerin olaya el atması gerektiğini belirttiler.

Trafik sorununun çözülmemesi durumunda Karadeniz Bölgesinin ekonomik anlamda kayıplar yaşayacağını belirten sürücüler, uzun kuyrukların oluştuğu Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat ve Söğütlü geçişlerinde bir an önce çalışma başlatılması gerektiğini aksi takdirde trafik yoğunluğunun bölge ekonomisine önemli kayıplar yaşatacağını dile getiriler.

Çözüm Güney Çevre Yolu

Yaşanan bu yoğunluğun gündelik projeler ile giderilemeyeceğini ifade eden vatandaşlar, trafik yoğunluğunu ve şehrin önünü açacak olan projenin Güney Çevre Yolu olduğunu dile getirdiler. (Akçaabat Haber)