61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da 2018 yılında tadilat süreci başlayan ve 730 gün sürmesi planlanan Kostaki Konağı Restorasyonu bir türlü bitirilemiyor. 
Aradan 3,5 yıl geçmesine rağmen çok ağır ilerleyen restorasyonda şu ana kadar fiziki gerçekleşmenin yüzde 15 olduğu kaydedildi. 
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, 2018 yılında ihaleyi alan ilk firmanın projenin yüzde 3’ü tamamlandıktan sonra yasadan faydalanarak tasfiye kararı aldığına dikkat çekerek, ikinci firmanın da şu ana kadar yüzde 15 fiziki gerçekleşme sağlayabildiğine dikkat çekti. 


Bu durum üzerine Trabzon Valisinin “Bunda da bir aşama yok” sözleri karşısında, Müdür Vekili Asan, “Çok yavaş devam ediyor” dedi. 
Vali Ustaoğlu, Kostaki Konağının tadilatıyla ilgili ne kadar süre olduğu sorusuna ise, Müdür Vekili Asan, “Bitti, normalde ek süre dahi tamamlandı” diyerek yanıt verdi. 
Bu durum karşısında sinirlendiği gözlenen Vali Ustaoğlu ise, tadilat işini Genel Müdürlüğe teklif edebileceklerini söyledi. 
Son durumu görüşmek için ilgili müdürleri hazırlık yapmaya davet eden Vali Ustaoğlu, restorasyon da bir türlü ilerleme kat edilememesine, “Burası da iyice artık kabak tadı verdi” dedi.