61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan ve karayollarından emekli 10 çocuk babası Hasan Saraç (90), umreye gitmek için 5 yılda bin 470 dolar biriktirdi. Bankaya yatırmak için yanına aldığı paralarla her zaman gittiği çay ocağına uğrayan Saraç, arkadaşı Tayyar K.'ye verip, "280 dolarını ayır, gerisini liraya çevirip bankaya yatıracağım" dedi. Ancak Mart ayında gerçekleşen olayda, paraları sahte sanan arkadaşı ise "Sobaya atayım mı?" diye sordu. Arkadaşının şaka yaptığını zanneden Saraç da "At" dedi. Bunun üzerine arkadaşı dolarları yanan sobaya attı. Yaşadığı şoku atlatan Saraç, hemen hamle yaparak elleri yanma pahasına paraları sobadan çıkardı. Paraların gerçek olduğunu söyleyince de herkes neye uğradığını şaşırdı.
Umre için biriktirdiği paraları yanan Hasan Saraç’ın bu durumunu o dönem 61saat.com olarak duyurmuştuk. Saraç’ın durumuna üzülen bir çok vatandaş, Umre’ye göndermek için harekete geçti. 
Ancak vatandaşların yardımı gerekmeden olaya devlet el attı. Saraç, İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla geçtiğimiz günlerde Umre için yola çıktı. Kutsal topraklara gidişte Saraç, kendisine yardım edenlere teşekkür etti. Hayallerinin gerçekleştiğini kaydeden Saraç, herkesin kendisiyle ilgilendiğini ifade etti.