61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında başlanan 9 milyon TL’lik Botanik Park projesinde sona gelindi.

9 TEMMUZDA AÇILIYOR

9-14 Temmuz tarihlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecen olan tanıtım günlerinde Trabzon’da vatandaşlar Botanik Park ile buluşacak.

61SAAT HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİ

61saat ekibi olarak açılış öncesi Trabzon Botanik Parkı havadan görüntüledik. 

TSK'YA AİT ARAZI ÜZERİNE İNŞAA EDİLDİ

Trabzon Botanik Park, Çamoba mevkinde 103 bin m2’lik sahada oluşturularak daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından atış alanı olarak kullanın arazinin üzerine 7 adet atölye binası, 1 adet oyun evi, 1 adet restaurant, 2 adet kır kahvesi, 1 adet yönetim binası, 1 adet  herbaryum, 1 adet Trabzon evi, 1 adet hayal evi,  1 adet depo, 1 adet güvenlik kulübesi, mescit ve 2 adet tuvalet inşaat edildiği açıklandı.

ÇOCUK OYUN ALANINDAN HERBARYUM'A KADAR YAŞAM ALANLARI

Park içerisinde Trabzonluların gezebileceği geniş alanda kaskatlı havuzlar, yürüyüş yolları, gölet, teraslar, amfi basamakları, çim amfi, pergola, hayal evi, çocuk oyun alanı, kır kahvesi, herbaryum, Trabzon evi, çocuk oyun evi,  Trabzon tanıtıcı figürler ve logoların yer aldığı ifade edildi.

21 ÇEŞİT FINDIK SERGİLENECEK, UNUTULAN MEYVELER ÇAŞATILACAK

Botanik Park olarak ise alan içerisinde 21 çeşit fındığın açık alanda sergilenebileceği Fındık Müzesi, Trabzon Botanik Kütüphanesi, bölgenin meyve mirasına sahip çıkmak amacıyla ise kaybolmaya yüz tutmuş yöresel mevye türlerinin sergilendiği alanlar, tıbbı ve aromatik bitki bahçelerini inceleme fırsatının olacağı öğrenildi.

İŞTE TRABZON BOTANİK PARK'IN HAVADAN GÖRÜNTÜSÜ