Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimiz Hayrat ilçesine bağlı Yeniköy, Pazarönü ve Geçitli mahallelerimiz, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Korona virüs salgını nedeniyle 31 Mart 2020 tarihi 16.00 itibarıyla karantina altına alınmıştır" denildi. 

Hayrat'a koronavirüsün nasıl geldiğini 61saat.com öğrendi. Erhan Esaspehlivan'ın Gündem Özel programında yaptığı açıklamada Hayrat'a koronavirüsün İstanbul'dan gelen bir hemşire ve Umre ziyaretinden dönen bir vatandaştan geldiği söyledi.

Esaspehlivan, Hayrat'ta koronavirüs salgının riskli olduğunu söyleyerek, ''Hayrat’a giriş çıkışlar durduruldu. Girişler kontrol altına alındı. Şuanda bir ilçe Sağlık İl Müdürlüğü tarafından levhalarda asıldı. Ateş ölçme taramaları başlıyor diye. 3 tane mahalle komple karantinaya alındı Bir tane hemşire ablamız memleketine geliyor. Kendinide kormuyor. Geziyor sohbet ediyor akrabalarını ziyaret ediyor. Hayrat’ta Umre’den gelen bir vatandaşımız dolaşıyor. 50 kişiye temas ediyorlar. Hayrat’ta çok dikkatli olun. Kendilerini izole etmeleri gerekiyor ama etmiyorlar. Umre’den gelenler varsa ihbar edin izole edin. Bu işi yavaşlatalım. Emekliler bugün yine sokaktaydı'' dedi.

İŞTE ERHAN ESASPEHLİVAN'IN TÜM AÇIKLAMALARI

Trabzon'da şok koronavirüs vakaları ve akılalmaz olay! Erhan Esaspehlivan ile Gündem Özel'de!