Toplama işleminden sonra üreticiyi en çok düşündüren konu ise fındığını kurutmak. Özellikle orta ve yüksek kesimlerde Eylül ile birlikte artan yağışlar harmanda fındığını kurutmak isteyen üreticiyi zor durumda bırakıyor.
 
Bu yüzden son yıllarda kurutma işlemi için kullanılan makineler yaygınlaşıyor. Akaryakıt, katı yakıt ve sıvı gaz kullanılacak şekilde imal edilen kurutma makineleri büyük rağbet görüyor.
 
Ferrero Fındık tarafından 3 yıl önce kullanılması teşvik edilmeye başlanan makineler fındık üretilen illerde belli merkezlere ücretsiz dağıtıldı. Üreticilere toplam 50 kurutma makinesi tahsis edildi.
 
Düzce'nin Cumayeri ilçesine  bağlı Kızılüzüm köyü muhtarı Veysel Küçükoğlu'da, fındık üreticisi köylüsüne katkı sağlamak amacı ile Ferrero'den makine talebinde bulundu. Firma kurutma makinelerinden 3 ton kapasiteli olanlarından bir tanesini muhtara teslim etti.
 
Muhtar Küçükoğlu, köyde fındığı kurutma işlemlerinin Eylül ayının ikinci yarısında yapıldığını ve bu tarihlerde de genellikle yağışların etkili olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Kurutmada büyük sıkıntı çekiyoruz. Geçtiğimiz yıl kamyonlarla 30 km uzakta bulunan bir kurutma merkezine fındıkları taşıdık. Zorlandık. Hatta hava şartları elverişli gitmediği için 20 tona yakın fındığımız da çürüdü. Şimdi bu makine ile sadece masrafları karşılığında üreticimiz, fındığını kurutma imkanına kavuşacak. Bu bizim için büyük bir kolaylık. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum."