Yetkililerin ise herhangi bir tedbir almaması vatandaşları isyan ettirdi. Trabzon’un Akçaabat İlçesi Esentepe Mahallesi Uğurlu mevkiinde yaklaşık 3 yıldan beri heyelan meydana gelmesi mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Yaklaşık 30 mahalle sakininin yaşadığı mahallede yol heyelandan dolayı kapandığı için 4 mahalleye de ulaşım sağlanmasında sıkıntı yaşanıyor. Mahalle sakinleri İl Afet Müdürlüğü’ne müracaat ettiklerini ancak yetkililerin herhangi bir inceleme yapmadıklarını iddia etti. Mahalle sakinlerinden Selim Kanlı, “ Her heyelan geldiğinde yolumuz kapanıyor, mahsur kalıyoruz” dedi.

4 EV TEHLİKE ALTINDA

Kanlı,” Yolumuz kapandığında hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz. Mahallemizde 2 tane diyaliz hastamız var Heyelandan dolayı yolumuz kapandığı için hastalarımız mağdur oluyor. Ambulans mahallemize gelemiyor. Yukarıdaki 4 ev tehlike altında. Servisler ne yazık ki gelemiyorlar. İl afet müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum yetkililerimize durumu izah etmemize rağmen ne yazık ki bir önlem alınmadı. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

3 YILDIR SÜREKLİ KAYIYOR

Yolun sürekli kapanmasından dolayı ambulansların hastalara ulaşamadıklarını kaydeden Kanlı, “ Çünkü yol kapalı. Hastalarımızı sırtımızda taşıyoruz. Bu yol çok önemli bir yol. Yaklaşık 4 mahalleyi birbirine bağlıyor. Bizim mahallemizde de yaklaşık 30 hanemiz var. Kahraman mahallemizde de yaklaşık 400 kişilik nüfusu var. Burası sürekli 3 yıldan beri kayıyor. Ekipler buraya geldiklerinde sadece kapanan yolun topraklarını atıyorlar. Başka da bir iş yapamayacaklarını söylüyorlar” şeklinde konuştu.

GEÇ OLMADAN

Toprak kaymasından dolayı en az 4evinde tehlike altında olduğunu belirterek “ Onlar da risk altında. Çünkü sürekli kayma oluyor. Bu toprak kayması yukarıya doğru gidiyor. Allah korusun bir afet bir felaket olmadan önce İl Afet Müdürlüğü buraya gelerek acilen önlem almalıdır. Çok geç olmadan harekete geçilmeli. Biz kendimiz kazma küreklerle önlem almaya çalışıyoruz ama başarılı olamıyoruz. Toprak kaymasını durduramıyoruz” ifadelerini kullandı.

NE GELEN VAR NE GİDEN

Kanlı sözlerine şöyle devam etti: “ Biz Afet Koordinasyon Merkezi’ne de müracaatımızı yaptık. Onlar da buraya gelip inceleme yapacaklarını söylediler. Ama yıllardır ne gelen var ne giden. Böyle bir mağduriyet içerisindeyiz. Bin an önce buraya önlem alınmasını istiyoruz. Bu yolumuzun haricinde bir de bağlantı yolumuz var. Orada da heyelan olduğundan sürekli kaymalar oluyor. Orada da istinat duvarı yapılmasını istiyoruz. Çünkü sürekli kayma oluyor.

(sonnokta)