61SAAT HABER SERVİSİ - Samet Emirzeoğlu

Trabzon’da Koronavirüs Salgını ne yazık ki 2. dalgası hızla yayılmaya devam ediyor. Vatandaşların maske ve temizlik kurallarını esnetmesi ve il dışından gelenlerin sosyal mesafeye dikkat etmemesi nedeniyle pozitif vaka sayısı hızla artıyor. 

GÜNLÜK TEST SAYISI BİN KİŞİYİ BULDU


Edinilen bilgiye göre; Trabzon’da bugün il genelindeki hastanelerde testi pozitif çıkıp tedavi gören vaka sayısı 300’ü geçti. İl genelinde vakaların artması sonrasında yapılan test sayıları da beraberinde artmaya devam ediyor. Trabzon’da günlük yapılan test sayısının 1000 kişiye yaklaştığı bildirilirken, salgının başladığı ilk andan, bugüne kadar yapılan toplam test sayısının ise 25 bin 617’ye ulaştığı kaydedildi. 

BİR GÜNDE 59 KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Trabzon’da test sayılarının artmasıyla birlikte günlük vaka tespitleri de artıyor. İl genelinde bugüne kadar bir günde tespit edilen en yüksek vaka sayısı ise 59 olarak kayıtlara geçti. 

HASTANELERİN YANI SIRA EVLERDE DE TAKİP EDİLİYOR

Hastanelerde takip edilen vaka sayısının yaklaşık 320 olduğu kaydedilirken, evlerde birçok kişinin takibinin yapıldığı öğrenildi.  

600’DEN FAZLA KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Trabzon’da salgının başladığı ilk günden bugüne kadar ise hastanelerde tedavileri yapılıp testi negatife dönen kişi sayısının da yaklaşık 600 olduğu bildirildi. 

BUGÜNE KADAR BİN KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Yine Trabzon’da salgının başladığı ilk günden itibaren tedavileri yapılanlarla birlikte koronavirüs tespit edilen kişi sayısının ise bin kişiyi bulduğu bildirildi. Bunlardan yaklaşık 600 kişinin tedavilerinin yapılarak taburcu edildiği 21 kişinin hayatını kaybettiği, 320’ye yakın kişinin şu anda hastanede tedavi gördüğü, geri kalan kısmın ise evlerinde takip edildiği ifade ediliyor.