61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında geçmiş yıllarda açılan davaların biri daha sonuçlandı. Sanayi Mahallesinde Galericiler Sitesinin bulunduğu 14 bir metre karelik arsası için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesine Trabzon İdare Mahkemesinde mülkiyet davası açtı. 
Açılan dava Trabzon Büyükşehir Belediyesi lehine 2018 yılında sonuçlanırken, Ortahisar Belediyesinin Samsun Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulundu. Ortahisar Belediyesinin yaptığı itirazda Trabzon Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanarak reddedildi. 
Dava konusu olan arsa, mahkeme sonuçlarının ardından bugün Ortahisar Belediye Meclisine geldi. Ortahisar Belediye Meclisi arsayı, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine devredilmesine oy birliği ile kabul edildi. 

Galericiler Sitesinde 40 civarında iş yeri bulunduğunu ifade eden Başkan Ahmet Metin Genç, bu binaların büyükşehir belediyesine ait olduğunu ifade etti. 
Konuyla ilgili söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, binaların ise kaçak olduğunu iddia etti. Çakıroğlu, “Biz öncelikle büyükşehir belediyesine vermeme yönünde mahkemeye gittik. Bildiğim kadarıyla burada ki yapıların ruhsatı yok. Henüz ruhsatlı değiller. İmar affıda sektirilmiş oradan da bunlar ruhsatlı hale dönüştürülmemiş” dedi. 
Bunun üzerine Genç, “İşyeri mi inşaat ruhsatı mı?” diye sordu. 

Çakıroğlu ise, “Ruhsatı yok. Bunlar kaçak yapılar.. Bunlar Sayıştay raporuna da konu oldu. Ben bekliyordum İmar Affıyla halledilecek. Bunu söylememin nedeni Büyükşehir Belediyesi, Ortahisara ait yeri uhdesine geçirmek için üzerinde yaptığı yapıları gerekçe gösterdi mahkeme de kabul etti” dedi. 

Genç, “Bu yer Ortahisar belediyesine evvelinde ait yer değil. Bu yer hukuki nitelemesi olmamış bir yer. Biz ihdasen encümen kararıyla bu yeri Ortahisar belediyesi uhdesine aldık. Tapuya tescile gönderdik. Bu şekilde bizim yerimiz oldu. Bize göre haklıyız. Ama mahkeme bu yer ihdasen büyükşehir belediyesine ait dedi” diye konuştu. 
Çakıroğlu, “Ha bizde ha büyükşehirde.. İkisi de kamu kuruluşu. O anlamda kayıp söz konusu değil. Büyükşehir belediyesi Trabzon’un en üstünde 18 ilçenin bağlı olduğu bir belediye. Burada kaç kişi istihdam ediliyor kaç insan çalışıyor. Burada oluşacak olumsuzlukta yapı nasıl aklanır.  Biz Ortahisar Belediyesi olarak buraya her hangi bir yaptırımımız olacak mı? 
Bir çok yerde yapılar kaça olduğu için yapılar yıkılıyor. Ama bir tarafta milletin gözünün önünde kamu kuruluşu böyle yapıyor bir şey olmuyor” dedi. 
Başkan Genç, ise konuyu araştıracağını söyledi. 

Ortahisar Belediyesi ise mahkeme sonucunun ardından mülkiyeti kendisinde bulunan arsayı bugün Belediye Meclisinde Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredilmesine oy birliği ile karar verdi. 

14 BİN 216 METRE KARE

İyi bir düşünce. Yeri de iyi. Ortahisar Belediyesi olarak restorasyonu yaptıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü başka bir amaçla yanına alırsaa ne olacak? Onu sağlam temele oturtmak lazım. Devamlı kütüphane hüviyetine meclis kararını o şekilde yapmamız lazım. Restorasyonunu yaptık,