61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da dolmuşların modernizasyonu sancılı bir şekilde devam ediyor. Son olarak Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta  “Belediyeden alınan karar doğrultusunda” beraberinde ki taksicilerle Çukurçayır’a çıkınca olanlar oldu. 

Burada taksi durağı kurmak isteyen Usta ve beraberindeki taksicilerle,  “Belediyenin kendilerine söz verdiğini ifade eden” Boztepe Dolmuş Durağında ki şoförler arasında tartışma yaşandı. 

Yaşanan tartışma yatıştırılırken, olay Meydan’da ki Boztepe Durağına da uzandı.

Meydtan Boztepe Durağı önünde yaşanan ikinci tartışma sonrasında ise Boztepe Durak Başkanı Hüseyin Turgut Aydın gözaltına alındı. 



Yaşanan olayı polis merkezindeki ifadesinde ayrıntısıyla anlatan Aydın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin Genel Müdürü Arif Emecen’den kendilerini tahrik ettiği ve Çukurçayır’ki olayı bastırmak, gündemi değiştirmek, olayı başka tarafa çekmek için durakların önünü usülsüz kestiği, otobüsleri getirerek kendilerini mağdur ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. 


GENEL SEKRETER ADANUR’UN HABERİ YOK
İfadesinde dün saat 16:00 - 17:00 sıralarında Boztepe Mahallesinde bulunan Yazıhane’de bulunduğu esnada Çukurçayır Mahallesi Ceylankent sitelerinin bulunduğu yerde ki duraklarından arandığını ifade eden Aydın, “Bana “başkanım Ömer Hakan Usta ile birlikte 4 - 5 tane sarı taksi Çukurçayır’da toplanmışlar” denildi. Bende telefonu kapatarak hemen buraya gittim. Gittiğimde Ömer Hakan Usta’ya, “Hayıdır başkanım burada ne oluyor” dedim. Bana, “Taksi durağı kuruyoruz, kanunla iş yapıyoruz” dedi. 
Bende “Belediye Başkanı ile Yardımcılarının size sözü var, anlaşmamız bu şekilde değildi” dedim. Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Ahmet Adanur’u aradım. Kendisine, “Buraya Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile 4 - 5 tane taksi gelmiş. Yanlarında 15 - 16 kişi var. Bunlar çalışmak istiyor, anlaşmamız bu şekilde değildi” dedim. 
Ahmet Adanur telefonda bana bunların çalışması için bir karar alınmadığını söyledi. Bende tekrar Ömer Hakan Usta’nın yanına giderek kendisine “alınmış bir karar yokmuş, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz” dedim” ifadelerini kullandı. 

İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI
Bu sırada Ömer Hakan Usta’nın yanında bulunan tak şoförlerinden N.K. isimli şahsın telefonunda bulunan alınmış kararı Whatsupp üzerinden kendi telefonuna gönderdiğini kaydeden Aydın, bu kararı Adanur’a telefonla gönderdiğini ifade etti. 
Adanur’a, “Başkanım bize söz vermiştiniz, anlaşmamız bu şekilde değildi” dediğini ifade eden Aydın, ifadesinde şu şekilde devam etti: 
“Kendisi bana sorumluluğun kendisinde olmadığını ve kendisinin yapacak bir şeyi olmadığın söyledi. Bu görüşmeden sonra bir kaç tane taksi şoföre kabadayı var bir şekilde söylemlerde bulunuyordu ve gelen kavga edelim siz bir şey yapamazsınız şeklinde cümleler kullandılar. Bu söylemler üzerine itiş kakış yaşandı. Ben kimseye vurmadım” dedi. 

MEYDAN DURAĞININ ÖNÜNDE TEDBİR ALINDI.. DURAK TABELASI DİKİLDİ
Olayın yatışmasının ardından meydandan kendisine haber geldiğini ifade eden Aydın, “Meydan durağımızdan bana haber geldi, burada durağımızın önünde tedbir alandığını ve duraktan araç çıkışına izin verilmediğini ve belediyenin durağın önüne otobüsler göndererek yolcu taşıdığını öğrendim. Bende hemen Meydana geldim. Burada gittiğimde Belediye Ulaşım Daire Başkanı olan Arif Emecem’in durağın giriş kısmını kapattığını ve kazık çaktırdığını, Belediye Otobüs Durağı tabelasını astırdığını gördüm. Bu görmem üzerine aramızda tartışma çıktı. Bende kendisine “Hangi yetki ile buraya kapatım tabela astırıyorsun” dedim. “Bu yaptığınızla ilgili Belediye UKOME kararı var mı?” diye sordum. Bana cevap vermedi. Ben bu duruma itiraz ettim. “Belediye Başkanımızın talimatı var, ona göre hareket ediyorum” dedi. Bana ve burada bulunan insanlara karşı biz belediyeyiz, istediğimizi yaparım şeklide tahrik eder şekilde konuşmaları sonrası burada bulunan vatandaşlara da dağılın işinize bakın şeklinde söylemleri sonrası vatandaşlar galeyana geldiler. Burada da kalabalık bir grup arasında kargaşa yaşandı. Fakat kavga yaşanmadı, sonra polisler vatandaşları ve bizi sakinleştirdi” dedi. 

HAKKIMIZI SAVUNMAK İSTEDİM
Ardından Taksim Polis Merkezine gittiğini ifade eden Aydın, “Ben olayda belirttiğim gibi kimseyi darp etmedim ve hakarette bulunmadım. Sadece hakkımızı savunmak istedim. Polis Karakolundan rapor almaya giderken taksi şoförlerinden olan N.K. isimli şahıs bana bağırarak, “Bir kavga alacağım var senden” diye beni tehdit ederek saldırmaya çalıştı. Fakat polisler şahsı engellediği için bana vuramadı” diye konuştu. 

ULAŞIM A.Ş. MÜDÜRÜNDEN ŞİKAYETÇİ
Aydın, ifadesinde, “Bu olaylarla ilgili olarak usülsüz işlem yaparak durağımızın önünü kapatan, otobüsler gitereke bizi mağdur eden Belediye Ulaşım Daire Başkanı Arif Emecem isimli şahıstan ve beni tehdit eden N.K. isimli şahıslardan bende davacı ve şikayetçiyim” diyerek bitirdi.