19 Eylül 2018 tarihinde Çoruh Edaş ile bağlantı anlaşması yapan ve bu anlaşma gereği bağlantı için öngörülen tarih olarak kendilerine 19 Ocak 2019 tarihi verilen bina sakinleri, halen bağlantının sağlanmamış olması nedeniyle çağdışı manzaralar yaşamak zorunda kalıyorlar.

ASANSÖR ÇALIŞMIYOR
Asansör firmasının inşaat elektriği olması nedeniyle asansörü devreye sokma sorumluluğunu alamaması nedeniyle yüksek katlara yürüyerek çıkmak zorunda olan asansör sakinleri, yatalak hastalarınıda aynı şekilde sağlık kuruluşlarına iletmek ve evlerine dönerken de aynı eziyeti çekmek zorunda kalıyorlar.

SESİMİZİ DUYSUNLAR
Yatalak annesini sağlık kontrolleri için her ay hastaneye götürürken asansör olmadığından aynı sıkıntıyı yaşayan Eşref Genç isimli apartman sakini, yetkililere defalarca müracaat etmelerine rağmen sorunlarına çözüm bulamadıklarını söyledi. Genç, birim fiyatı 71 kuruş olan mesken elektriği yerine birim fiyatı 94 kuruş olan inşaat elektriği kullanmanın maddi yükünün de işin cabası olduğunu söyledi.

KARAYOLLARI İZİN VERMEDİ
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Çoruh Edaş yetkilileri, apartmana elektrik vermek için çizdikleri projede yol geçişi olduğundan Karayolları’ndan geçiş izni istediklerini ancak bu izinin verilmediğini belirterek, geçtiğimiz hafta içerisinde gelen olumsuz cevabın ardından yeni iletim hattı kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi. (Akçaabat Yeni Haber)