61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pelitli Mahallesinde, yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları son aşamaya girdi.

Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yer alan Sahil Camisinin hemen üst kısmında yenisi yapılınca, eski caminin yıkılmasına karar verildi.

İş makineleriyle vasıtasıyla cami yıkılırken, minarenin yıkımı için ise dikkat çekici bir çözüm bulundu.

25 metre uzunluğunda ki caminin minaresinin ilk etapta alt kısmı oyulurken ardından üst kısmına bağlanan halatlar, iş makineleriyle çekilerek minare yıkıldı.

Vatandaşların kimilerinin meraklı gözlerle izlediği kimilerinin ise cep telefonları ile kaydettiği bu anlar ise büyük ilgi çekti.

YENİ CAMİ YAPILINCA ESKİ CAMİ YIKILDI
Cami minaresinin yıkımı esnasında bölgede gerekli güvenlik tedbirleri alınırken, polis ve jandarmanın da bölgede ki yolu geçici olarak trafiğe kapattığı bildirildi.

Yıkıma şahit bölge esnaflarından Adem Özdemir, “Minaremiz 2 tane vinç yardımıyla yıkıldı. İlk olarak halat bağladılar. Halatı da vinçler çekerek, minare yıkıldı. Çok kısa sürede yapıldı. Güvenlik önlemleri alındı, caminin alt tarafında ki yolu polis, üst  tarafındaki yolu da Jandarma kesti. Kimsenin geçişine izin verilmedi.  Burası Kentsel Dönüşüm alanındaydı. Bu kısım da son nokta.. Yeni Cami yapılınca eski camiyi de yıktılar” dedi.

Bölge sakinlerinden Muzaffer Adanur ise, “Minarenin dibinden bir bölümü oydular. Yukarıdan şerefeye demir halat bağladılar. Ardından bölgede güvenlik önlemleri aldılar. Sonra iş makinesi yardımıyla çekip yıkıldı” dedi.