Doğan, “Hikmet Nazif Kurşunoğlu Cami, müvekkilim Hikmet Nazif Kurşunoğlu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfının da kurucusu olan merhum, Hikmet Nazif Kurşunoğlu tarafından bizzat finanse edilerek yaptırılmıştır. 

Merhum sağlığında, caminin üzerinde bulunduğu taşınmazın Vakıf adına tescilini ömrü vefa etmediğinden gerçekleştirememiştir. Vefatından sonra mirasçıları açıklanıp kesinleşen vasiyetnamesine sahip çıkmıştır. 

Bu sebeple merhumun vasiyetnamesinin infazı için Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılmış davadaki karar gereğince Caminin üzerinde bulunduğu taşınmaz müvekkilim Vakıf adına tapuda 2014 yılında tescil edilmiştir. 

Vakıf adına tescili sağlanmadan evvel dahi müvekkilim caminin tüm
ihtiyaçlarını karşılamaktaydı. Cami yapımını maddi olarak bizzat üstlenen Hikmet Nazif Kurşunoğlu olduğundan, cami yaptırmak üzere asla Hikmet Nazif Kurşunoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adı altında bir dernek de kurmamış, faaliyette bulunmasına daonay vermemiştir” ifadelerini kullandı. 

Doğan, şu şekilde devam etti: “Caminin sadece ibadete özgülenmesi isteğinde olan merhumun vasiyetine saygı duyan müvekkilim Vakıf, Caminin altında ibadete ayrılan yerlerin Dernek tarafından işgal edilmesine, bu yerlerin kiraya verilerek kiralarının tahsil edilmesine ve Camiye yardım adı altında Dernek tarafından ibadet edenlerden para toplanmasına müsaade etmediğini ve
etmeyeceğini işgalci Derneğe ve diğer işgalciye yazılı ve sözlü bildirdiği halde sonuç alamamıştır. 

Bu sebeple müvekkilim Vakıf, Camide işgalci konumunda olan dernek ve
derneğin kiracısına yönelik 2014 yılında Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesinde meni müdahale ve ecri-misil talepli dava açmıştır. 3 yıl süren yargılama sonunda Mahkeme talebimizi kabul etmiş Derneğin ve Derneğin kiracısının tahliyesine karar vermiştir. 

Dernekyapılan yargılama sırasında da yardım aldı altında topladığı bu paraları nereye harcadığına dair tek bir belge de dosyaya sunmamıştır. Mahkeme kararının infazına, tahliye istemi, ecir misil bedeli ve yargılama giderleri de dahil olduğundan, mahkeme kararının infazı içindernek ve diğer davalı aleyhine icra takibi açılmıştır. 

Yaklaşık 1 yıl evvel ise, Camininkullanım hakkı müvekkilim Vakfın yönetim kurulu üyelerinin kararı ile Diyanet İşleri  Başkanlığına devredilmiştir. Müvekkilim Vakıf Diyanet işleri başkanlığı nezdinde Trabzon
Müftülüğü ile koordineli olarak Caminin tüm ihtiyaçları da talep olması halinde
karşılanmaktadır ve karşılamaya devam edecektir. Gerçekleri içermeyen haberinizde yer aldığının aksine yukarıda açıklanan sebeplerle Caminin
icraya verilmesi gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi, merhumun kızının da adının asılsızolarak haberde yer alması da kötü niyetli ve gerçek dışı bir beyandır.”