Yıldırım düşmesi nedeniyle camide yangın çıktı. Yangını sabah namazı için kalkan imam kendi imkanlarıyla söndürdü. Kaleköy Muhtarı Yavuz Usta, “Cami alev almıştı. Allah’a şükrolsun ki sabah namazı için kalkan imamımız yangını fark etti ve büyümeden söndürmeyi başardı” dedi.

Olay önceki gün Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Kaleköy Mahallesi Merkez Camii’nde sabah namazından hemen sonra meydana geldi. Gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olduğu sırada, camiye düşen yıldırım korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Sabah namazını kıldıktan sonra lojmana geri dönen Kaleköy Camii imamı Cemal Bilgin yıldırım düşmesi sonucu tekrar kontrol etmek istediği camide yangın çıktığını gördü. Yangını kendi imkanlarıyla söndüren imam camiyi yanmaktan kurtardı.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaleköy Muhtarı Yavuz Usta, “İmamımız namazı kılmış eve dönmüş, ancak o şimşek çakmasından sonra bir daha kontrol edeyim demiş. O sırada camiye geri dönmüş. Elektrik panosu patladı ve caminin halısı da alev almıştı. Allah’a şükrolsun ki yangını büyümeden kendi imkanları ile söndürdü. Camide epey hasar oluştu. Herhangi bir can kaybının yaşanması sevindirici oldu” dedi.