61SAAT HABER MERKEZİ - FATİH YILMAZ
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Mohammad, tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden katıldı. 

Tanık, M.A, beyanında, sanık Mohamad’ın 2014-2015 yılları arasında şirketlerinde çalışmaya başladığını söyledi.

Yabancı dil bilen sanığın, şirkette önce tercüman olarak daha sonra ise satış personeli olarak çalıştığını belirten M.A, “İş dışında kendisiyle samimiyetim olmadı. Benden alt bir pozisyonda çalışıyordu. İş yerinde satış pirimi sistemi ile çalışılmaktadır. Mohamad ile diğer personeller arasında prim kargaşası çıktı. Kendisi de yabancı olduğu için uzun süreli çalışmayı düşünmüyorduk. Şirkette yabancı dil bilen eleman sayısı artınca Mohamad ile yolları ayırdık. 

Mahkeme başkanının sorması üzerine M.A, THKP-C isminde bir örgüt bilmediğini ve bu örgütün lideri Mihraç Ural ismini daha önce duymadığını öne sürdü. 

SEGBİS üzerinden savunması alınan sanık Mohamad ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti. 

Cumhuriyetk savcısı beyanında, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etti. 

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, oy çokluğuyla sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Halep doğumlu sanık Mohamad, THKP-C ile irtibatlı olduğu, örgüt elebaşı Mihraç Ural ile irtibatı, iş adamı görünümünde propaganda yaparak taraftar topladığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine örgüte bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Mohamad, gözaltındayken iki kez intihara kalkışmıştı.