61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı, Diyanet İşleri Başkanlığından yeni önlemler geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için Cuma günü ve kandil gecesi cami ve mescitlerin kapalı tutulanacağı ve Cuma namazı için sala da okunmayacağını açıkladı. 
Diyanet İşleri Başkanlığının bu tedbirlere ek olarak Cenaze Namazları için de ayrı önlemler aldığı kaydedildi. 
Normalde vakit namazlarının ardından kılınan cenaze namazlarına, camilerdekiler de katılıyordu. Ancak bu durumun önene geçmek için Diyanet İşleri Başkanlığı, cenaze namazlarının vakit namazlarından önce belirlenecek bir vakitte kılınması yönünde görüş belirttiği öğrenildi. 
Diyanet İşleri Başkanlığı, il müftülüklerine gönderdiği bilgilendirmede cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin de toplu bir şekilde yapılmaması konusunda vatandaşların bilgilendirilmesini de istediği kaydedildi. 
Diyanetin aldığı bu karar doğrultusunda Trabzon’da da cenaze namazlarının öğlen ve ikinci damazlarından önce kılınmasının yetkililer tarafından önerildiği kaydedildi.