61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir çok kişinin karşı çıktığı yapı geçen 30 Ocak’ta Anıtlar Kuruluna sunulan projeye uygun yapılıp yapılmadığının kontrolü için durdurulmuştu. Durdurulan projenin 26 Şubat’ta yapımına yeniden izin verilirken Cephanelik Restoran İşletmesinin ortaklarından Ahmet Sarı,  “26.02.2018 tarihli Anıtlar Kurulu kararı ile proje inşaatında bir sakınca bulunmadığına karar verildi” açıklamasını yapmıştı.

Sarı’nın bu açıklamasına rağmen Kuruldan, Ortahisar Belediyesine gelen yazıda dikkat çeken ifadeler yer aldı.   Kurulun yazısının son bölümünde, “Cephanelik Binasında projede farklı yapılan uygulamaların kaldırılarak 29.03.2017 tarihinde onaylanan proje doğrultusunda uygulamanın yapılmasına karar verildi” ifadeleri yer aldığı belirtildi.

Başkan Ahmet Metin  Genç’te bugün ki Ortahisar Belediye Meclisinde konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada ilk etabta durdurma yazısının geldiğini ardından 26 Şubat’ta yeni kararın geldiğini açıklarken, “Bu kez kurul, 26’sında bize gelen yazıyla birlikte kendi ön gördüğü şartların yerine getirilmesi kaydıyla çalışmanın devamı noktasında karar verdi. Bu karar doğrultusunda orada çalışma yürütülüyor” diye konuştu.
CHP’li üye Cahit Erdem ise,

Bunun üzerine CHP’li üye Cahit Erdem ise, “Kurulun gönderdiği yazıda, “projesinden farklı yapılan uygulamaların kaldırılarak” diyor.  Şuanda o uygulamalar kaldırılmış durumda değil. Şuanda orada proje dışında yapılan imalatlarla ilgili hiç bir şey yapılmadı. Biz belediye olarak da yapmadık. Bize diyor ki kurul bu uygulamaları kaldırın onayladığımız proje doğrultusunda devam edebilir” diyor...

Belediye Başkan Yardımcısı Feydi Baytar ise, “Bizimde yaptığımız tebligatla o aykırılıklara aykırı işlem varsa cezai işlem yapacağız. Yazı Cuma günü sistemimize düştü. Bugünde hazırladık tebligatı yapacağız” ifadelerini kullandı.