61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan belediye meclisini AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve CHP’nin yeni seçilen Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’da takip etti. 
Toplantının başında Altunbaş, Oyman’a yeni seçildiği görevinden dolayı tebrik ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu. 
Meclis toplantısının ilk oturumu geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmeyle devam ederken sonrasında ise meclis üyeleri söz alarak gündem dışı sorular sordu.  

DEPREMLE İLGİLİ KONTROLLER SIKLAŞTIRILMALI
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Ortahisar Belediyesinin depremlerle ilgili bir farkındalık oluşturmak adına söyleyeceğim birkaç şey var. Elazığ Türkiye’nin en büyük enerji kaynaklarının olduğu illerimizden biri. Bunlar inşallah bir hasar görmemişlerdir. Depremler. doğal afet geliyor, buluyor bizi. Bu coğrafya üzerinde yaşıyoruz. Depremin olduğu günden bu güne televizyonda bilim adamları, ilgililer, ilgisizler herkes bir şey söylüyor. 
Biz belediyeler zemin etütlerini, kontrollerin doğru yapılmasıyla ve kullanılan malzeme doğru şekilde kullanıldığında bu doğal afetin yıkım etkisiyle değil ürkütücü etkileriyle karşılaşıyoruz. 
Biz Trabzon’da Ortahisar Belediyesi olarak özellikle bu yapılarla ilgili depremle ilgili çalışmaların kontrollerinin sıklaştırılmasını talep ediyorum” dedi. 

ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ KİMİN?
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin geçmiş alacaklarıyla ilgili göndermiş olduğu tebligatlardan Çevre Temizlik Vergisi ile ilgili söz alan Çakıroğlu, “Biz Trabzon Belediyesinin devamı olan bir belediyeyiz. Trabzon’da 2006’dan Büyükşehir olana kadar olan Çevre Vergisi alacakları Ortahisar’ın mı yoksa Büyükşehir’in mi? Ortahisar’ın diye karşılık bulursa karmaşayla karşılaşıyoruz. 2006’dan 2014’e ihtar gönderilmediyse 5 yıllık zaman aşımına uğruyor. Bundan Ortahisar sorumlu tutulamaz. Çevre Temizlik Vergisi suyla alındığı için büyükşehirde mi bizde mi?” diye sordu.