61SAAT HABER SERVİSİ

MHP'li bir meclis üyesinin 'Eş Başkan ve Kayyum' şeklindeki çıkışlarının tasvip edilemeyeceğini ifade eden Hacısalihoğlu Çay TV'de Program Yapımcısı Halil İbrahim İleli ile Gündem programında şu açıklamalarda bulundu:
"Bugün birçok belediye başkanı kendine danışman alıyor. Beşikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Ramis Uzun da hukuk alanında olsun basın halkla ilişkiler alanında olsun kendine danışman alabilir. Bu manada birden çok belediyede görev yapmış bir arkadaşı almış. Ondan mali ve teknik konularda belediyenin içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkabileceği hususunda rayorlar istemiştir. Nihayetinde belediye başkanı herşeyi bilecek diye bir kaide yok.
Ne hikmetse orada MHP'li bir meclis üyesi tarafından eş başkan paylaşımı yapıldı, sosyal medyadan o öyle aldı yürüdü. Bir kere biz CHP olarak HDP ile eşleştirilmeyi asla ve asla kabul edemeyiz. Eş başkanlık sistemi Cumhuriyet Halk Partisi'nde yoktur. Olmamıştır ve hiç de olmayacaktır. 

PARTİLER KAYYUM ATAMAZ 
İkinci ilginç bir iddia kayyum ataması yapıldığı yönünde. Herhangi bir belediyeye Türkiye'de herhangi bir partinin kayyum ataması diye bir şey söz konusu değildir. Çünkü belediye başkanları seçildikten sonra direk İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan kurumlardır. Dolayısıyla bir yere kayyum atanacaksa bu İçişleri Bakanlığı'nın uhdesindedir. Bugün bunu söylemekle beraber aslında İçişleri Bakanlığı'na da bir yerde çamur atılmış oluyor. Çünkü İçişleri Bakanlığı'nın Beşikdüzü Belediyesi'ne mevcut durumlarda böyle bir yaptırımı yoktur. Olmaz da olmayacakta."