EYLEMİ 61SAAT TV'DEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

CHP’nin, milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından yol haritası belli oluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu bugün saat 11.00'da Güven Park'ta eylem startını veriyor. 

Konuyla ile ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Elimde sadece bir afiş olacak "ADALET" yazacak üzerinde, adalet! Yarın 11.00'de Güvenpark'ta olacağım ve yürüyüşümüzü başlatacağız; demokrasi bu ülkeye gelinceye kadar, adalet bu ülkeye gelinceye kadar'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına CHP Trabzon örgütü de cevap verdi.

CHP Trabzon İl Başkan Vekili Celal Akaç, burada yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer Trabzonlular, Türk hukuk tarihine, demokrasisine eşit, adil özgürlükçü bir yaşam arayışımıza, kara leke olarak düşen gelişmeler ile karşı karşıyayız. Ne anayasal sistemin işlerliği kaldı, ne de yazılı hukukun. Ne yazık ki hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma şartlarının ortadan kalktığı günleri yaşıyoruz” dedi.
 
Akaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekilimiz sayın Enis Berberoğlu’nun gazeteci olarak yaptığı bir haberden dolayı 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil,  açık ve net olarak söylüyoruz, tamamen siyasi karardır. Bu siyasi karara itiraz ediyoruz. Enis Berberoğlu uzayda mı yaşıyor? Damatlara reva gördüğünüzü hukuk sistemini ana muhalefet partisi milletvekiline mi göremediniz? Dayısı olan serbest kalıyor. Murat Sabuncu'nun, Ahmet Şık'ın, Enis Berberoğlu’nun evi yok mu? Sözcü muhabirlerinin evi yok mu? Neden serbest bırakılmıyorlar? Dayıları yok, kayınpederleri yok, paraları yok. Adil Özsüz’ü de evine, siz mi yolladınız? Şunun bilinmesini istiyoruz. ‘Bu ülkede özgürlük ve demokrasinin yeniden tesisi için, ne yapılması gerekiyorsa yapacağız’”
 
Akaç, “Ne demişti, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ‘O silahlar Türkmenlere gitmiyordu. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu’ Buradan sesleniyoruz, devletin gizli sırlarını kamuoyu ile paylaştığı için, sayın Türkeş’i de, yargı önüne çıkaracak mısınız? Kozmik odanın talanına neden olduğu için, sayın Bülent Arınç’ı yargı önüne çıkaracak mısınız? “Ne istedi ise verenleri”, devleti bir terör örgütüne teslim edenleri, yargılayacak mısınız? Bu ülkede, devleti devlet yapan, adalet sistemi çökmüştür! Sorun, Enis Berberoğlu değil, bir ülkenin geleceği ile ilgili taşınan endişedir. Sorun, hukukun üstünlüğünün yok olmasıdır. Bir Allah’ın kulu bugün ülkede adil yargılanma vardır, diyebilir mi? Devlet hepimizindir. Yönetenler adil, dürüst olmak zorundadır. Bu hukuk sistemimizin ana prensibi olduğu gibi inancımız da gereğidir. Adil olacaklar, dürüst olacaklar, her kör kuruşun hesabını verecekler. Devlet yönetmek budur. Kan dökerek, bedel ödeyerek, şehitler vererek kurulan Türkiye Cumhuriyetini, kuruluş temel ilkelerinden asla döndüremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti devletini itibarsız hale getiremezsiniz. İstediğimi yaparım, diyemezsiniz” diye konuştu.
 
Akaç, şöyle devam etti: “Hepimiz biliyoruz, hukukun olmadığı yerde adil yargılama olmaz, yargı tarafsız ve bağımsız olmayınca, adalet oluşmaz, adalet yoksa hak özgürlük, demokraside, yoktur. Değerli Trabzonlular, bu ülkenin kurucusu olan partimiz CHP, ülkenin geleceğine sahip çıkmak üzere, sayın genel genel başkanın öncülüğünde yürüyüşe çıkıyor. Hukuk düzeninin yeniden tesisi için; eşitlik, adalet, çağdaş dünya ile barış ve huzur içinde yeniden birlik için, yola çıkıyor. Tek adam rejimine başkaldırı için, yola çıkıyor. Arkandayız, yanındayız sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Biz biliyoruz ki, sayın Berberoğlu, bir suçun uluslararası mahkemelerde ele alınmasını önlemek için cezalandırılmıştır. Bu adım, muhalefete, % 49’luk “ hayır” cephesine gözdağı vermek için atılmıştır. Bu adım, 2019 yılında Türk milletinin ülkesinin geleceğine müdahale etme kararlılığını etkilemek amaçlı atılmıştır. Bu adımları ergenekon, balyoz, odatv. Bu adımları, sarıkız, ay ışığı, yakamoz, eldiven, askeri casusluk çete faaliyetlerinden hatırlıyoruz. Bu kirli ortaklığı Türk milleti olarak, bozduk. Bugün de bozacağız. Demokrasiye, üstünlerin değil, hukukun üstünlüğüne inanan, ülkesinin geleceği ile ilgili endişe taşıyan Türk milletini bu kutlu yürüyüşümüze katılmaya davet ediyor, hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise genel başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte Güvenpark'ta eyleme katılacağı öğrenildi.