Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan tıbbi yardım malzemeleri, ABD’ye ulaştırılacak. Maske, yüz koruyucu, siperlik, göz koruyucu, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemeleri gönderilmek üzerek Etimesgut Havalimanı'nda, TSK'ya ait A400M tipi uçağı ile gönderildi.

Bunun üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sosyal medya hesabından, ‘’Nereden nereye… 20 yıl önce memur maaşlarını ödeyebilmek içni borç istediğimiz ABD’ye şimdi bedelsiz Tıbbi yardım yapıyoruz. Türkiyemiz büyük devlet ve büyük medeniyet olarak tüm dünyaya merhamet aşılmaya devam ediyor. Çok şükürler olsun, Allahımıza hamdolsun’’ ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’dan başkan Genç’in paylaşımına tepki geldi.

‘Bu paylaşıma iyi bakın’ diyen Oyman şu ifadelere yer verdi;

‘’GENÇ, 2020 YILINDA DIŞ BORCUN KATLANDIĞINI UNUTMUŞ’’
Borç söz konusu olmuşken öncelikle "sıfır" bir belediyeyi 5 yıl içerisinde 100 milyon TL borçlandıran ve halen borçlanma yetkisi talep eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 1999 yılının ülke borcunu öne atarak 2020 yılının dış borcunun katlandığını unutmuş. İlerleyen zamanlarda bu borçlanma ile giderse belediye çalışanlarının maaşlarının durumunu öncelikli olarak düşünmelidir.

‘KINIYORUZ’
‘’Son seçimlerde 57000 oy alan CHP grubuna sahip bir meclis ve Ortahisar halkı olduğunu hiçe sayarak bu ülkenin değeri olan, Başbakanlık yapan, partimizin önceki Genel Başkanlarından Merhum Sn. Bülent Ecevit'e karşı yapmış olduğu yakışıksız bu paylaşımı CHP Ortahisar İlçe Örgütü olarak kınıyoruz.’’

‘’TÜRKİYE’YE HAKARET EDEN BAŞKANA YARDIM İÇİN ÖZÜR DİLEYİN’’
‘’Kendi halkının ihtiyacını karşılayamadan Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ABD'ye ve bir mektupla "Don't be fool" diyerek ülkemize hakaret eden Amerikan başkanına gönderilen yardımın gözünüzde olan değeri kadar öncelikle Ortahisar halkının çağrılarına kulak vermenizi tavsiye ediyor, yakışıksız paylaşımı derhal kaldırarak tüm ülkeden özür dilemenizi talep ediyoruz.’’