Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun açıklamalarını referans aldıklarını ifade eden Hacısalioğlu “ Korona virüsünden korunma yöntemlerinin eksiksiz uygulanması halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu yöntemleri eksiksiz uygulayalım ve uygulatalım. Okulların tatil olması sebebiyle, çocuklarımızın ve gençlerimizin kapalı ve kalabalık alanlardan uzak durması yine tavsiye edilen öneriler arasındadır. ” dedi.

Trabzon İl başkanlığı olarak 18 Mart günü Veysel Usta’nın katılımı ile yapılacak olan ‘Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ konulu paneli iptal ettiklerini söyleyen Hacısalihoğlu, büyük kurultay hakkında henüz bir karar alınmadığını dile getirdi.

Hacısalioğlu “  Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Trabzon il başkanlığı olarak bizlerde genel merkezimizle iletişim halindeyiz. Temennimiz kurultayımızın şenlik havasında, tüm Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizle gerçekleşmesi yönünde. Ama insan sağlığı konusunda hassas ve duyarlıyız.’’ 

Spor müsabakalarının seyircisiz oynanması ile ilgili alınan kararı da hatırlatan Hacısalioğlu “ Futbol ülkemizde en önemli spor aktivitesi. Alınan karar yerinde bir karardır. Burada yayıncı kuruluşun elini taşın altına koyması gerekir. Stadyuma gitmeyen futbol severler kahvehaneler ve çay ocaklarında toplanacak. Halk sağlığı açısından buda büyük bir risk. Umuyor ve diliyorum ki yayıncı kuruluş Korona mücadelesine destek verir ve şifreli yayını bir süreliğine kaldırır. Böylece vatandaşlarımız evlerinde futbol heyecanını sağlıklı bir şekilde devam ettirir.” dedi.