61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZE HABER - AK Parti’den seçilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, görevden almalarda geri adım atmazken ilerde nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu. 
AK Parti ile Zorluoğlu arasında yaşanan bu durumu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin’e sorduk. 

BAŞARISIZ OLURSA FATURA GENEL MÜDÜRE Mİ KESİLECEK?
Zorluoğlu’na destek veren Şahin, Erzurum’da Bölge Müdürlüğü yaptığı dönemden yaşadığı bir anıyıda dile getirdi. 
"Murat Zorluoğlu’nun yaptığı doğrudur” diyen Şahin, “5 yıllık dönemde başarısız olduğu zaman faturayı Genel Müdüre mi kesecekler?” diye sordu. 
Şahin, "Bende kamuda çalıştım, müdürlük yaptım. Ben bir göreve talip olmuşsam, çalışacağım müdür ve birim amirlerini ben tercih ederim. Şunu sorabilirsiniz, tanıyor muydu Tanımıyor muydu? Onu bilemem” dedi. 
Şahin, 
Burada Zorluoğlu çalışacağı 5 yıllık dönemde başarısız olduğu zaman faturayı Genel Müdüre mi kesecekler? Hayır Zorluoğlu’na kesecekler. Bakarız, getirdiği adamları tanımıyorum. Başarılı ise eyvallah..” diye konuştu. 

İL BAŞKANI GELDİ, 30 KİŞİLİK LİSTE VERDİ
 Zorluoğlu’nun yaptığı görevden almalara AK Parti’den yöneticilerin istifalarını il yönetimine iletmelerine ise Şahin, Erzurum’da bölge müdürlüğü yaptığı dönemden yaşadığı bir anıyı örnek vererek eleştirdi. 
Şahin, “Hükümet değişti ben o dönem Erzurum'da bölge müdürüyüm. 6 bin personelim var 50 küsür müdür bağlıydı bana. Hükümet değişti,  bana 3 - 5 ay sonra AK Parti'nin il başkanı geldi Dediki, “Şurada ki alt birimdeki şef, sorumlu bilmem ne 30 kişilik liste.  Bunları değişeceksin”

BURADA BİR TANE MÜDÜR VAR
 Ya kardeşim, dedim ki, “Bunları siz getirmediniz ki, benden önce gelmiş, bende getirmedim”* Bunların içinde işe yaramaz, siyaset yapan, taraf tutanlar varsa eyvallah. Ama hepsini tanıyorum yıllardan beri. 

Ne yaptılar biliyor musunuz? Gittiler. Bir kaç ay sonra yine geldi. “Bunlar değişecek” 

Dedim "bakın ben size bir şey söyleyeyim, Ben bunları değiştim, siyaseten değiştim. Yani İl Başkanı istedi değiştim. Güzel, bunlar bundan sonra talimatı benden mi alacaklar, il başkanından mı? Bunlar beni burada Bölge Müdürü olarak sallamazlar, sallamamakta da haklıdırlar. Çünkü arkalarında getirenlerin güç var. Kimdir bu, siyasi güç. Hayır arkadaş burada bir müdür var o da benim. Ben burada 2. 3. 5. Müdür istemiyorum”

ZORLUOĞLUNU MU YOKSA PARTİNİN DEDİĞİNİ Mİ YAPARLAR?
 Bana ne dediler, “Yapanı getiririz” 

İlçe Başkanları veya İl Başkanları, siyasetin yönetim kurulu.. Bu AKP, CHP meselesi değil. 

Görevden alınan adamlar sahaya çıkıyor. Bunlar 5 yıldan beri veya 10 yıldan beri orada. 

Bu adamları da sayın Murat Zorluoğlu baskı görünce almadı! 

Peki yarın onlar Murat Zorluoğlu’nun dediğini mi yapar, partinin dediğini mi? 

Kamuda liyakat önemlidir. 

YAPACAĞI YATIRIMLARA DA İL YÖNETİMİ KARAR VERSİN
 Murat Zorluoğlu'nu ben getirmedim. AK Parti teşkilatı. Niye getirmiş onu, Geçmiş dönemde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan memnun olmadıklarından, beceriksizliğinden.. 

Şimdi getirmişler adamı rahat bırakacaklar. 

O zaman şöyle yapsın. Yapacağı her yatırımı da İl Yönetimi belirlesin. Burada Zorluoğlu’nun yaptığı iş doğrudur. Benim partimde olsa çalışacağım adamı ben belirlerim. 
Üst düzeyde çok da bir şey değiştirmemiş adam” dedi.