61SAAT HABER SERVİSİ - CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da bir yerel gazeteye "Bugün Türkiye terör bataklığına AKP eliyle saplanmışsa yeniden bir kaos sürecine sokulmuşsa bunun nedeni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrı ve tutumudur" açıklamaları ile başlayan tartışmada dün ikinci perde yaşanmıştı.

CHP Milletvekili Pekşen'in açıklamalarına yanıt veren MHP Trabzon İl Başkanı Demeli, " MHP’yi sorumlu tutması, tam bir akıl tutulmasıdır. Bu ifadeler, maksadını aşan açık bir iftira niteliğindedir. Ülkeyi bu günkü terör ve kaos ortamına AKP-HDP-PKK çözüm ortaklığının getirdiği gün gibi ortada iken, terör örgütüne, siyasi uzantısına ve çözüm ortağı AKP’ye tek kelime etmeyen Pekşen’in görüşlerine CHP’li vatandaşlarımızın da katılmayacağını düşünüyoruz" şeklinde yanıt vermişti.

Bugün ise CHP İl Başkanı Güzide Uzun, yaptığı yazılı açıklamada Demeli'nin açıklamalarını şaşkınlıkla okuduklarını kaydetti.
Uzun,"Sn Demeli muhalefete, muhalefet etmekle CHP’nin mesafe alamayacağını söylüyor. Kendisine ülkemizin bu kaotik ortamında 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından milletin sandıkta işaret ettiği çözümü partisinin ret ettiğini hatırlatmak isteriz.

Dilinden terörü ve terör örgütünü düşürmeyen MHP ‘nin terörün araştırılması önergesine ret vermesi, TBMM Başkanlığındaki tutumlarını kendilerine bir kere daha hatırlatırız.
Anayasamızın korunması ve 17/24 Aralık sürecinin sorgulanabilir ortamın hazırlanması yine sizlerin ellerine halk tarafından altın tepside sunulmuştu bu fırsatı düşünmediniz bile. Bu ortamların yaratılması ve ülkenin bu günkü kaosa sürüklenmesinin hiçbir izahının olmadığını bugün geldiğimiz son noktada çok daha net bir şekilde görmekteyiz.
Her şeye hayır diyen bir anlayışın siyaseten ne yapmak istediğini anlamak mümkün mü kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.