61SAAT HABER SERVİSİ - Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a bu vatandaşların durumunu soran Kaya, “Trabzon Ortahisar ilçemizde yapılmakta olan Kanuni Bulvarı Projesi; Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Gözalan ve Akoluk mahallelerimizde imar kanununun 18. Maddesi uygulaması nedeniyle büyük mağduriyetlerin yaşanmasına neden olacağı endişesiyle vatandaşların haklı tepkilerine neden olmuştur. Kanunun hukuk dışı kullanımı sonucu mağduriyet yaşayan, hakları gasp edilen vatandaşlar bugüne kadar birçok basın açıklaması ve eylemler yaparak hak arama mücadelelerini sürdürmüştür.  
Bu vatandaşlarımıza gittikleri, görüştükleri her makam "haklısınız" demiştir.
Sorumluluk noktasındaki insanlar kendilerine "hesaplama hatası yaptık, paramız bitti, o nedenle sizin yerlerinizi bedelsiz istimlak ediyoruz" demişlerdir.  Proje maliyetini hesaplayan yetkililerin yaptığı hatanın cezası neden vatandaşlara çektiriyor? Projede ya da Hesaplarda bir hata varsa eğer, cezayı da bu hatayı yapanların çekmesi gerekmiyor mu?” ifadelerini kullandı. 
Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “24 km’lik bir yol için öngörülen maliyette %300 yanılma olur mu?
850 milyon liraya mal olacağı öngörülen bu yolun, maliyeti şimdiden 
2 milyar lirayı bulmuştur. 
Bu hesaplama hatasını yapanlar C 18 uygulamasıyla vatandaşın yerini bedelsiz elinden alarak hatalarını örtbas etmeye çalışmaktadır.
Vatandaşlara; 300 metre geride dönümüne 1.2 milyon lira kamulaştırma bedeli verdiğiniz ama sıra Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Gözalan ve Akoluk'taki bazı parsellere geldiğinde "paramız bitti, sizin yerlerinizde 18 uygulaması yapacağız, yerlerinizi bedelsiz alacağız, bizi mazur görün" demenizi asla kabul etmiyor, doğru bulmuyoruz.
Bedelsiz el koyma şeklinde yapılmak istenen imar uygulaması, yöre insanına atalarından miras kalan ve onlarında çocuklarına miras bırakacağı toprakların gaspından başka bir şey değildir.
Bu hesap hatalarını yapanlar, vatandaşın arazilerinin %40'ını bedelsiz alarak, insanları doğup büyüdükleri topraklardan çıkararak veya birbirlerini hiç tanımayan insanları karşılıklı hissedar yaparak hatalarını düzeltilebileceğini düşünüyorlarsa büyük hata yapıyorlar demektir.
Kanuni Bulvarı elbette ki ihtiyaçtır, yapılmalıdır. Ancak sayın yöneticilerimizin, bu bulvar için yapmış oldukları tırnak içinde ‘Hesap Hatasının” maliyetini bu mahallelerde yaşayan insanlara mal etmeye çalışması, en hafif tabiriyle büyük bir haksızlık ve adaletsizlik olacaktır. 
Sayın Bakan Durumun
Kanuni Bulvarı nedeniyle mağdur edilen, atadan, dededen, babadan kalma tapulu arazileri bedelsiz olarak istimlak edilmek istenen ve kamuoyunda C 18 Mağdurları olarak gündeme gelen Gölçayır, Düzyurt, Gözalan, Kutlugün ve Çukurçayır mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza yapılan haksızlığı düzeltmeyi düşünüyor musunuz?
Düşünüyorsanız ne zaman ve ne şekilde düzelteceğiniz konusunda bilgi vermenizi rica ediyorum.
Ayrıca işin bir boyutunda da, Aşkale çimento firmasının 66 parsele hissedar edilmesi olayı vardır. Büyükşehir belediyesiyle yakın ilişkileri olan bu firmaya sağlanan bu imtiyazın da izaha muhtaç olduğu bir gerçektir.
2019 bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”