CHP Trabzon İl Başkanlığı partilileriyle beraber Atatürk Alanı'nda partinin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutladı. Atatürk Alanı'nda çelenk sunumu ile başlayan kutlamada İstiklal Marşı okundu ülkenin bugünlere gelmesini sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu ülke için canını feda eden kahraman şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundular. Partinin geçmişi hatırlatılarak CHP'nin Genel Başkanları yad edildi. konuşmaların bitiminden sonra partililer horon ekibi ile horon oynayarak devam etti. Atatürk Alanı'nda yapılan etkinliğin sonlandırılmasından sonra partililer CHP Trabzon İl Başkanlığına giderek burada sinevizyon gösterimi ile Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişini izlediler. 

CHP TÜRKİYE'NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, digeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir sözüyle başlayan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin birleştirici gücü, çimentosu, ülkenin içinde bulunduğu zor günlerden çıkış yolunun CHP olduğunu belirterek katılımcıları selamladı. 

LİYAKATSİZ KADROLAR YÖNETİYOR

Bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti liyakatsiz kadrolar neticesinde büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır diyen Turgay Güngör, "Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini bir türlü içine sindiremeyen iktidar sahipleri, devletin bütün çağdaş kurumlarının tek tek içini boşalttılar ve görev yapamaz hale getirdiler. İsminde Adalet olan bir parti tam bir adaletsizlik sergileyerek ülke insanını ikiye böldü" dedi. 

CHP TUTSAK EDİLMEK İSTENİYOR

Güngör sözlerine şu ifadelerle devam etti: "Bugün gelinen noktada çağdaş bir devlet kuran Cumhuriyet Halk Partisi’ne, kurucusuna ve devletin yapısına büyük saldırı vardır. Devletin kuruluş ilkelerine saldıran iktidar sahiplerine ses yükselten, karşı duran ve direnen Cumhuriyet Halk Partisi tutsak edilmek istiyorlar. Tek adam yargısı, talimatlar alarak Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerini tutuklattırıyor, ADALET için yola çıkan Genel Başkanımıza yargılama gerekçesiyle gözdağı veriliyor."

DEVLETİN KURUMLARI ŞEHLERİN EMRİNE VERİLDİ 
TEK ÇÖZÜM CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR

Ülkemiz, adaletsiz Yüksek Seçim Kurulu kararı ile OHAL şartlarında tek adam rejimine sokuldu ve bütün kurumlar tek bir kişiye bağlandı diyen Turgay Güngör, "İstibdat dönemlerini bile aratmayacak devlet yapısı 300 yıl geriye götürüldü. İktidar sahipleri, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk devletini yıkıp yerine dine dayalı bir devlet yapısı kurmak istiyor. Eğitim dinselleştiriliyor, bilimden ve çağdaşlıktan uzaklaştırılıyor. Devletin çağdaş kurumları, gerici tarikat şeyhlerinin yönetimine veriliyor. 94 yıldır ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesine taşımak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece iktidar sahipleri bu karanlık emellerine asla ulaşamayacaktır. Onu bildikleri için ülkenin temeli olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırıyorlar. Ama biz bu baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Çağdaş, adaletli ve demokrasiyi tüm kurumlarında içselleştirmiş bir devlet yapısı için mücadelede edeceğiz. Ülkemizin içte ve dışta yaşadığı olumsuz koşullardan çıkışı için tek çözüm Cumhuriyet Halk Partisidir. Bunun için 2019 yılında yapılacak olan yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mutlaka zaferlerle çıkacağız. Bu inanç ve kararlılıkla tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz ve yapacağız." dedi. 

KURULUŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Güngör, "Bu güzel ve önemli günümüzde Genel Başkanlarımızdan, ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit’i rahmetle anıyor, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ile halen Genel Başkanımız olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu partimizi şanla, şerefle bu günlere taşıdıkları için en içten duygularla selamlıyor, saygılarımızı sunuyorum.Üyesi olmaktan onur duyduğumuz CHP’sinin kuruluşunun 94.yılı tüm partililerimize kutlu olsun.

Ülkemizin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisinin sonsuza kadar yaşayarak, yurdumuzun birliği ve bütünlüğü ile halktan yana duruşunu ilelebet sürdüreceğine olan inancımızı yineliyor, hepinizi şahsım ve Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Örgütümüz adına saygı ile selamlıyorum. "