61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Yomra İlçesi Özdil Mahallesi’nde bulunan CHP Özdil Mahallesi Temsilciği yokluk yüzünden kapanmak zorunda kaldı. 

Temsilcilik yetkili Alaittin Bayındır, yaşanan bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu açıklayarak partililere bildirdi.

61saat.com olarak ulaştığımız Bayındır, partililere serzenişte bulunarak CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’ya mesaj gönderdi.

‘Ahmet Kaya’yı aradım öyle bir ağladıki dedim burada sattığım 30 çayın ücretini onun hesabına göndereyim’ diyen Bayındır, ‘’Yaşanan bu durum beni çok üzdü. Kendi elimle büyüttüğümüz gençlik kollarından beri üyesi olduğum, 70’li yıllardan beri CHP için mücadele verdiğim temsilciği kapatmak zorunda kaldım. 5 yıldır burada bu işi yürütüyorum. Emekli biriyim. Buradan zaten maddi bir beklentim hiç olmadı. Daha önce partililer bize destek oluyordu ama oda bitti. 200 lira kira, su ve elektrik ile 300 lira. Mahalle ıssızlaştı. Çay satamıyoruz. Burayı döndüremeyecek hale geldim. 1 yıldır kirayı ödeyemiyorum. Milletvekilimiz Ahmet Kaya’yı aradım, öyle bir ağladı ki dedim burada sattığım 30 çayın parasını onun hesabına göndereyim. İl başkanımız gelmişti, bakacağız dedi sonra gelen olmadı. İlçe teşkilatlarından yardımlar oldu. Biz burada öğretmenlerle birlikte öğrencilere burs veriyorduk. Burası Özdil’de CHP’liyim demek ayrıcalıktır. Burada CHP’li olmak farklıdır. Temsilcilik açmak ise kelle indirir. Bundan sonra yapabilen var mı bilmiyorum’’ ifadelerini kullandı.

KAYA, 'BÖYLE BİR KONU KONUŞMADIM'

İddialar üzerine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Bayındır'ın haber servisimize böyle bir açıklamada bulunmadığını kendilerini ilettiğini belirterek, ''Bu şahısla böyle bir konu konuşmadım. Beni aradı. Kimsenin haddine değil bir milletvekiline 30 çay 40 çay satıpta o lafı ağzına tıkarım onu bana söyleyecek olanın. Vekilim sıkıntım var dedi. Örgütten yardım alamıyorum. Bende dedim ki o zaman siz hangi ilçeye bağlısınız Yomra. Yomra ilçe başkanımız ile görüşün. İl başkanımız ile görüşün. Bizim işleyişimiz budur. Cumhuriyet Halk Partisi’nde işleyiş budur. Yalan yanlış şeyler anlatmış'' dedi.