61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Ortahisar ilçe başkanlığı için Şenol Çoban adaylığını açıkladı.

İlçe başkanlığında yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Çoban, şu ifadeleri kullandı: “26 yıldır büyük bir onurla kayıtlı üyesi olduğum partimde siyasi hayatımda gençlik kollarında yönetici olarak başladım Yönetici olarak girdiğim il gençlik kollarına 7 yıl boyunca başkanlık yaptım., sonrasında 3 dönem merkez ilçe yönetim kurulunda başkan yardımcılığı ve sayman olarak görev aldım. İş adamıyım, ticaretle uğraşıyorum. Şuan kurmuş olduğum şirktin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktayım. Evliyim, öğretmen olan bir kız çocuğu babasıyım.

Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere partimiz kongre sürecini yaşıyor. Mahallede delege seçimleriyle başlayan süreci sırasıyla ilçe kongreleri, il kongreleri ve büyük kurultayı yaparak tamamlayacağız. Kongrelerimizin bu zamanda yapılıyor olması, önümüzdeki süreçte yapılacak ve ülkemizin kaderini değiştirebilecek olan genel seçimler açısından çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

26 yıldır partimizin her kademesin büyük bir gururla görev yamış bir arkadaşınız olarak partimizi yeri gelip ailemden yuvamdan bile daha ön plana almış siz değerli partililerimizden biri olarak CHP örgütümüm çocuğu olarak gençlik kollarından itibaren bu davaya kendini adamış ve ölene kadar adayacak bir arkadaşınız olarak 19 Ocak 2020 tarihinde yapacak olduğumuz 3. Olağan kongremizde Ortahisar ilçe başkanlığına aday olduğumu siz değerli partililerim ve basınımızın huzurunda açıklıyor, tüm kamuoyuyla paylaşıyorum.

Neden aday olduğumu kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle ifade etmek isterim ki Ortahisar ilçemiz, nüfus bakımından 20 ilden daha büyük, içinde 70 binin üzerinde üniversite öğrencisi barındıran tarihi ve kültürel dokusu ile ülkemizin en önemli illerinden biri olan Trabzonumuzun en büyük ilçesidir ve partimiz açısından da önemi çok büyüktür.

Siyaseti bir an önce kendi kuralları içine yeniden oturtmamız gerekiyor. Bunun iki önemli ayağı vardır. Birincisi ideolojik politik duruşumuzu yani 6 okumuz ve sosyal demokrasi birlikteliğimiz, bu bizim rehberimiz olacaktır. Bir diğeri de oluşturacak olduğumuz örgüt yapısı ve örgütsel faaliyetleridir. Bu nedenle ilçemizi oluşturan 85 mahallemizde eksikliklerimizi gidererek güçlü bir örgüt oluşturmak, partimize yeni ve genç üyeler kazandırmak, gençlik ve kadın kollarımızı daha da güçlü bir konuma getirmek önceliğimiz olacaktır. 

Bu bütünlük içerisinde sevgi saygı ve hoşgörüyü parti içeriden hakim kılarak mahallelerimizde koordineli ve programlı çalışmalar başlatacağız. Bu hedeflere kuşkusuz hep birlikte ulaşacağız. Gerçekleştirecek olduğumuz bu kongreler sadece partimize hizmet etmek anlayışı içerisinde değil, cumhuriyetimizin, insanlarımızın, ülkemizin geleceği açısından da son derece önemli sayılabilecek demokratik bir yarıştır. Bu seçimin galibi mağlubu olmayacaktır. Tek kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olacağına inancım tamdır. Bu anlamda benden önce adaylığını açıklayan Fatih Suat Oyman arkadaşıma da başarılar diliyorum.”