Bilgi Yarışmasına İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Celil Karabinaoğlu, Tarım Kredi Koop.Trabzon Bölge Birliği Md.V. Süleyman Eğilmez, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu,  İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda çiftçi katıldı.
9 çiftçi ailenin katıldığı yarışmada 15 soru soru sonunda 14 doğru cevapla 2 numaralı masada yarışan Nihal-Ercan Satılmış çifti 140 puanla birinciliği elde etti. Diğer yarışmacılar eşit puan aldıkları için yedek sorulara geçildi. Burada da  sorulan sorular sonucunda son ikiye kalan Filiz Aktaş-Cengiz Ergün kardeşler ile kuzenler Elif Şişman ve Temel Gugudaşoğlu yarıştı. Kardeşler ikinci olurken, kuzenler de üçüncülüğü elde etti.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak amaçlarının bir farkındalık oluşturmak ve çiftçileri kaynaştırmak olduğunu belirterek “Onlara farklı bir ortam hazırlayarak ödüllendirmek istedik. Her birinin arkasında ayrı bir başarı hikayesi var. Bizlerde onlara hep birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay da  “Bu faaliyetleri yaparken yeni teknikleri daha güzel ve daha sağlıklı bir şekilde nasıl uygulanabilirliği anlatıyoruz. Bunun yanında bazı bilinmeyenleri de burada konuşarak çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla bu yarışmayı tertipledik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı bu etkinlik için tebrik ediyorum” diye konuştu. 
Daha sonra dereceye giren çiftçilerin yanı sıra katılan tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler takdim edildi.