61SAAT HABER SERVİSİ

Mevsim geçişlerinde özellikle soğuk algınlığı ve grip hastalığının yoğun yaşandığı bu aylarda bu akşam saatlerinde hastanelerdeki yoğunluk tepkilere neden oldu.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Yerleşkesi’nde geçtiğimiz aylarda hizmete başlayan Çocuk Acil Servisi’nin bu akşam ki görüntüsü içler acısı durumu gözler önüne serdi.

Trabzon’da diğer devlet hastanelerinin çocuk hastaları acil çocuk servisi bulunduğundan muayene etmeden sevk ettiği öğrenilirken Numune Çocuk Acil Servisi’ne gelen çocuk hastalara bir doktorun müdahale etmesi tepkilere neden oldu.

Sıra bekleyen ve kimliğini açıklamak istemeyen hasta yakınlarından bir tanesi, ‘’Biz Fatih Devlet Hastanesi’ne gittik. Ancak bizi buraya sevk ettiler. Burada da bir tane pratisyen hekim var. Benim çocuğumun durumu çok acildi. 2 saat sonra sıra size gelir dediler. Bende 2 saat sonra çocuğuma birşey olursa bunun vebalini kim verir dedim. Bu sefer görevli doktor burada bütün çocuklar öncellikli diyerek cevap verdi’’ dedi.

Hasta kaydının ardnndan ortalama 60 kişinin sırada beklediği hastanede vatandaşlar özel hastanelere gitmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Özel hastaneye giden hasta yakınları ise yoğunluğun yaşandığı bu günlerde daha fazla doktorların bilinçli olarak görevlendirilmediğini  iddia ederek ‘Sağlık üzerinden para kazanma yolları’ şeklinde yorumda bulunmaları dikkat çekti.