İNCELEME BAŞLATTI

Trabzon’un Değirmendere Vadisi’nde bulunan ve yıllarca halkın zehir solumasına neden olan Çimento Fabrikasında sona gelindi. Haftalardır fabrikanın kaçak çalıştığı yönünde yapılan yayınlar Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu harekete geçirdi. Başkan Gümrükçüoğlu, yaptırdığı incelemeler sonucunda fabrika yönetimini kente çağırdı.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Bilindiği üzere fabrikanın sözleşmesi 2015 yılının Aralık ayında son buldu. Ancak sizler çok güzel bir habercilik yaparak fabrikanın aylardır kaçak çalıştığını tespit ettiniz ve bizler de hemen inceleme başlattık. Uzmanlarımızın incelemelerinde, yaptığınız yayınların tamamının doğru olduğunu ve fabrikanın çalıştığını belirledik” dedi.

YÜCELİK'İ ÇAĞIRDI

Bu günden itibaren fabrikanın kesinlikle hiçbir şekilde çalışmayacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Aşkale Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i aradım kendisine hukukçularını al gel dedim. Elindeki sözleşmeyi de getir dedim. Sözleşme ne olursa olsun bu fabrika çalışmayacak. Sadece söküm işlemi gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

HELAL OLSUN BAŞKAN

Başkan Gümrükçüoğlu, “Biz halkımızın tüm isteklerini yerine getirmek için bu makama talip olduk. Sözleşmesi biten fabrikanın kaçak çalıştığını öğrenince de gereken müdahaleyi yaptık ve bu gün kapılarını kapatıyoruz” dedi.  (karadeniz)