TRABZON’DA alkollü bir restoranda çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Kavgadan 14 gün sonra hayatını kaybeden Ahmet Fındıkçı’nın katile olarak S.B adlı kişi tutuklandı. Kavga sırasında Ahmet Fındıkçı’ya kafa attığı iddia edilen M.B. ise adlı kontrolle serbest bırakıldı.

ÖNCE TOKAT SONRA KAFA
Trabzon’un Değirmendere Mahallesi Çarşı İçi Sokak’ta 28 Temmuz 2016 tarihinde bir restorende kavga çıktı. Kavga sırasında S.S. adlı kişi tartıştığı Ahmet Fındıkçı’ya tokat attı. Bu arada S.S.’nin iki arkadaşı S.H. ve Y.Y. olaya müdahil oldu. Kavga biteceği sırada araya S.S.’nin arkadaşı M.B. karıştı. Görgü tanığına göre, M.B. adlı kişi Ahmet Fındıkçı’ya kafa attı. Ahmet Fındıkçı aldığı darbeyle yerde kaldı. Ahmet Fındıkçı ise kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

BİR TUTUKLU ÜÇ KİŞİ SERBEST
Polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında hayatı tehlikesi bulunan Ahmet Fındıkçı’ya tokat attığı belirlenen S.S. tutuklanırken, olaya karışan S.H. ve Y.Y. adlı iki kişi adli kontrolle serbset bırakıldı. Olaydan sonra kaçan ve polis fezlekesinde firari şüpheli olarak adı yer alan M.B. polise teslim oldu. İfadesi alınan M.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tanık ifadeleri doğrultusunda savcının itirazını nöbetçi mahkeme reddetti.

SON KARARI ATK VERECEK
 Kafa darbesiyle yerde kalan ve kaldırıldığı hastanede 14 gün süren yaşam savaşını kaybeden Ahmet Fındıkçı’yı (43) kimin öldürdüğünü Adli Tıp Kurumu’nun hazırlayacağı rapor belirleyecek. Kavgada M.B. adlı kişinin adli kontrolle serbest bırakılmasına, Ahmet Fındıkçı’nın ailesi, ‘Bu nasıl adalet’ diye isyan etti.

Günebakış - Enis Yıldırım