Trabzon Değirmendere Mahallesi’nde Gürcistan Uyruklu Nihaliney M. tarafından Necati Koç isimli şahıs bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay sonrası zanlının ifadesinde Necati Koç’u zan altında bırakıcı ifadeler kullanmasının ardından oğlu Gökalp Koç açıklamalarda bulundu.

Tahrik Gösteriyor Babasının Gürcü kardeşlerde alacağı olduğunu söyleyen Gökalp Koç, “Zanlı, tamamen babamı ve ailemizi yıpratmak adına ve suçunu tahrik gibi göstermek için emniyeti, basını ve dolayısıyla kamuoyunu yanıltıcı bir ifade vermiştir” ifadelerini kullandı. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde tartıştığı ev sahibinin bıçaklanarak öldürüldüğü cinayetin perde arkası ortaya çıktı.  Alınan bilgiye göre, N.K. (63), Değirmendere Mahallesi'ndeki evinde Gürcistan uyruklu Malkhazi M. Kira borcu nedeniyle ile tartıştı.

Malkhazi, borcu ödemeyeceğini söyleyerek ev sahibini Necati Koç’u evden çıkarmak istedi.  Alacaklarını almak isteyen N.K., Malkhazi M. tarafından göğsünden bıçaklandı.  Ağır yaralanan N.K., kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetti.


N.K., Trabzon’un Ortahisar ilçesi Aydınlıkevler'de ki Fatma Hatun Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan ihbar üzerine olay yerine gelen polisin eve girme için merdiven kullandığı ve camdan içeri girdiği gözlerden kaçmadı.