Trabzon’un Ortahisar İlçesi Sevimli Mahallesi’nde 18 Nisan 2016 tarihinde bir amcasını öldüren bir amcasını yaralayan ve yaralılara yardım etmek isteyen yengesine ise silahla tehdit ettiği iddia edilen Birol K., hakkında yedi ayrı suçtan dava açıldı.  Birol K. 27 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI
Trabzon arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan cinayetin ayrıntılarına günebakış gazetesi ulaştı. Bir amcasını öldüren bir amcasını yaralayan ve yengesini silahla tehdit eden Birol K. hakkındaki soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcı Nevzat Üstün, hazırladığı iddianameyi ağır ceza mahkemesine gönderdi. Savcı Üstün 5 sayfadan oluşan iddianamede, yaşanan olayın ayrıntılarına yer verdi.

İFADESİNİ İNANDIRICI BULMADI
Cinayet şüphelisi olarak soruşturma dosyasında adı yer alan Birol K.’nın kendisini öldürmek istediğini iddia ettiği iki amcasından biri olan Sebahattın K.’nın silahının haznesine mermi verdiği yönündeki ifadesi olay yerindeki tanıklar tarafından doğrulanmadığı için savcı tarafından inandırıcı bulunmadı. İddianamede tanık beyanlarını da yer veren Savcı Nevzat Üstün, maktul ile şüpheli arasında karşılıklı hakaretin olduğundan ve şüphelinin öldürme eyleminin tahrik sayılmaması gerektiğini belirtti.

7 SUÇA 7 AYRI CEZA TALEP EDİLDİ
 Cumhuriyet Savcısı Nevzat Üstün, soruşturma kapsamında 7 ayrı suça 7 ayrı ceza talep etti.  Av tüfeğiyle amcası Sebahattin K.’yı öldürmekten müebbet, hakaretten 2 yıla kadar hapsi istenilen Birol K., diğer amcası Kazım K.’yı kastan yaralamaktan 2 yıldan 5 yıla kadar, hakaretten 2 yıla kadar ve tehdit suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi. Birol K.’nın eşine yardım etmesine izin vermediği yengesi Keziban K.’ya yönelik hakaretten 2 yıla kadar ve tehdit suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi.  

Günebakış