İlçe Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Merkez Yavuz Sultan Selim Camii'nde düzenlenen "Çocuk-Cami Buluşması" etkinliğine, Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu ile Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu'ndan öğrenciler katıldı. Öğrencilere, okul müdürleri, öğretmenler ve velileri refakat ettiler.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Vaizi Ekrem Akbaş, Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Bulut, Yalıköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Boz ve bazı öğretmenlerin de öğrencilerle birlikte olduğu 'Sabah Namazı Buluşması'na yaklaşık 150 öğrenci katıldı.

"YARININ CEMAATİ, BUGÜNÜN KÜÇÜKLERİDİR"
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal namazdan önce yaptığı sohbetinde; "Yarının cemaati, bugünün küçükleridir. Onlar camilerimizin, mabetlerimizin gülüdür, manevi süsüdür. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, istikbalimizdir. Onların varlığı bizim varlığımızın devamıdır. Anne babaların devamı, çocuklarıdır. Hocaların devamı, öğrencileri, talebeleridir. Bu bakımdan çocuklarımızı ve onların bu mabetleri-camileri doldurmalarını çok önemsiyoruz." dedi.

"CAMİDE ÇOCUKLAR SES VE GÜRÜLTÜ YAPIYOR DİYE ONLARA SAKIN KIZMAYIN"
Çocukların camilerde olmasını bizzat Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)'in teşvik ettiğini hatırlatan İlçe Müftüsü Köksal, "Peygamberimiz, çocukları çok sever ve onların mabetlerde bulunmalarını mutlaka isterdi. Bizlere, saflarımızda çocuklarımıza yer açmamızı öğretmiş ve öğütlemiştir. Camide çocuklar ses ve gürültü yapıyor diye onlara sakın kızmayın. Camide namaz kılarken arka saflarda gülüşen çocuk sesleri yoksa geleceğimiz adına endişe duymalıyız. Camileri çocuklarımıza küçük yaşlarda tanıtmalı ve sevdirmeliyiz. Onların tertemiz zihinlerinde ve gönüllerinde olumsuz bir cami, cemaat, imam, Kur'an ve İslâm algısı oluşmasına sebep olmamalıyız. Çocuklarımızın Allah'a kulluk bilinci ve ibadet aşkıyla büyümesini istiyorsak, camilerimizi çocuklarımız için bir buluşma ve sevgi mekanına dönüştürebilmeliyiz." sözlerine yer verdi.

ETKİNLİKLER, DİĞER OKULLARLA DEVAM EDECEK
İlçe müftülüğünün, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde, ilçedeki okullara yönelik etkinlik ve faaliyetleri kapsamında, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği halinde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile lise öğrencilerine yönelik başta "Çocuk Cami Buluşması", "Sabah Namazı Buluşması" ve "Cuma Namazı Buluşması"; "Gencim Maneviyatım Temel Dayanağım" projesi kapsamında da lise düzeyindeki okullara konferanslar olmak üzere çeşitli faaliyetler yürütmeyi planladıklarını belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, bu kapsamda diğer okulların öğrencilerine yönelik etkinlik ve faaliyetlere de devam edeceklerini söyledi.
Müftü Köksal, etkinliğe iştirak eden okulların müdür, idareci, öğretmen, öğrenci ve velileriyle, katılım sağlayan herkese teşekkür ve dua etti.
Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Bulut da, "Çocuk-Cami Buluşması" projesinin oldukça isabetli bir çalışma olduğunu belirterek bu ve bunun gibi programların bundan sonra da devam etmesi temennisiyle, başta ilçe müftülüğüne ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ifade etti.
Daha sonra sabah namazının cemaatle kılınması, tesbihât, duâ ve okunan aşrı şerîfin ardından caminin altında bulunan Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde öğrencilere ve cemaate çorba ikramında bulunulmasıyla program sona erdi.