Arsin’in Başdurak Mahallesinde ki elektrik direkleri ağaç moturuyla kesilmiş halde bulundu. Duruma isyan eden mahalleli, “Biz teravihe gittik, Atayurt Muhtarı elektrik direklerimizi ağaç motoruyla kesti” dediler. 

KAMU MALINA ZARAR
Trabzon’un Arsin İlçesi Başdurak Mahallesinde ki yaklaşık 25 yıl önce Tedaş tarafından dikilen elektrik direkleri ağaç motoruyla kesildi. Mahalle sakinleri duruma isyan ederken, komşu mahalleleri olan Alayurt Muhtarı Üzeyir Zengin’in elektrik direklerini gece saat 01:00’de testereyle kestiği iddiasında bulundu. Mahalle sakinleri, “Bize sormadan bu direkler nasıl kesilir. Bu bize hakarettir. Kamu malına bir muhtar nasıl zarar verir” diyerek isyan etti.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Mahalle sakinlerinden Kemal Tüysüz, “Buralar ıssız yerlerdi zaten. Mahalleli teravihe de gidince, Atayurt Mahalle Muhtarı ağaç moturuyla birlikte mahallemizde ki yaklaşık 15 elektrik direğini kesti. Bu kestiği direkleri de Gümüşhane’ye bağlı Irmakbaşı Yaylasına götürdü. Oraya elektrik almak için. Biz de kendisini arayarak “Bu direkleri nasıl alırsın?” diye sorduk. O da, “aldım” diye itiraf etti. Ben de savcılığa giderek kendisine suç duyurusunda bulundum” dedi. 

Sonnokta - Hüseyin Terzi