61SAAT HABER SERVİSİ - Rize-Trabzon karayolunun Gülyalı mevkiinde bulunan kaldırımın bir bölümü yaklaşık 5 gün önce henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çöktü. Kaldırımdaki çökme sonucu olası bir tehlikeye karşı geniş güvenlik önlemlerinin devam ettiği bildirildi. 
Çöken yolun bir kısmı güvenlik önlemleri çerçevesinde kapatılırken Ortahisar Belediyesi İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu’ndan konuyla ilgili dikkat çeken yorum geldi. 
Yolun çöken kısmının fotoğraflarını paylaşan Çakıroğlu, sosyal medya hesabından, “D100 Karayolu Yalıncak Çıkışı... Bu fotoğraflar ne anlama geldiğini, Trabzon için anlatmaya gerek yok. Soru şu: Ruhsatlı inşaat, yolun kapatılmasına sebep olduysa yaptırımı ne olacak? Kim uygulayacak? Fotoya bakıldığında yapılacak duvar imalatı en az bir iki ay sürer, bu işin içinde hesap soran olacak mı? Bu bir doğal afet değil, aklın tutulmuş hali” ifadelerini kullandı. 
Çakıroğlu’nun bu sorusuna cevabı ise Trabzon Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber verdi. 
Kamber, “Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) “Mala zarar verme” suçu, 151, 152 ve 153. Maddelerde düzenleniyor. 151. Maddenin ilk fıkrasında mala zarar verme suçunun tanımı yapılıyor. Buna göre başkasının taşınır veya taşınmaz malının kısmen veya tamamen yıkılması, tahrip edilmesi, bozulması veya kullanılamaz hale getirilmesi mala zarar verme suçunu oluşturuyor. Bu suçu işleyen kişi mağdurun şikayeti üzerine 4 aydan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılıyor” ifadelerini kullandı.