61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir dönem yaşanan Kentsel Dönüşüm furyası giderek ortadan kayboluyor. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin geçen 138 hektardan, 9.07 hektara düşürülmesinin yankıları sürerken bir daraltma haberi daha gelmek üzere.  Yeni haber ise Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinden. 
Beşikdüzü Belediyesi, bir önceki başkan AK Partili Orhan Bıçakçıoğlu döneminde başlatılan Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesinin 2. 3. ve 4. etaplarının iptalini istediği madde bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi. 
İmar Komisyonuna sevk edilen madde önümüzdeki günlerde yeniden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gelerek karara bağlanacak. 
Konuyla ilgili 61saat’e konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Kentsel Dönüşüm sürecinin 4 etaplık bir çalışma olduğunu kaydederek, "TOKİ ile yapılan protokol var. O protokol gereği 1. etabı ile ilgili çalışmalar belli bir aşamaya gelmiş. Ama biz onun 2. 3. 4. etaplarının iptalini meclis gündemine getirdik” dedi. 

TAMAMEN İPTALİNİ İSTİYORUZ
 Beşikdüzü’nde kentsel dönüşümün tamamen kapsamdan çıkmasını istediklerini ifade eden Uzun, "Ama şu anda belli bir mesafe alınmış. 1. etap ile ilgili çok fazla yapılacak bir şey yok. Ama biz yine de vatandaşın en az mağdur olacak şekliyle beraber burada mecliste görüşüp karara bağlanmasını istiyoruz. 2. 3. ve 4. etapların tamamen iptal edilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

BÜYÜK MAĞDURİYETLER SÖZ KONUSU
 Uzun, düşünülen kentsel dönüşümün 21 hektarlık bir alanı kapsadığını ifade ederek, "Bugün 1. etap dediğimiz yer, eski Hükümet Binasının önünde TOKİ tarafından yapılan 4 blokluk bina var. Onun çevresi 1. etap oluyor. Ondan sonra ki kısımlar 2. 3. ve 4. etaplar. Bu konuyla ilgili büyük mağduriyetler söz konusu. Bu mağduriyetlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Kentsel Dönüşümün şu haliyle uygulanabilir olmadığını gördük. İlerleyen yıllarda ada bazlı olarak ele alınırsa kentsel dönüşümün daha yararlı olacağını düşünüyoruz.