61SAAT HABER SERVİSİ
138 hektardan 9 hektara düşürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çakıroğlu, Cora’nın açıklamalarını hatırlattı. CHP’li Sögüt, Ankara Mamak Kensel Dönüşüm Projesinin ise Çömlekçi’den büyüklüğüne dikkat çekerken Başkan Ahmet Metin Genç, proje alanlarının müteahhitlerle beraber yürütülebileceğine dikkat çekti. 
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan bugün ki bileşimini başkanlığını, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. 
Yoklama ile başlayan toplantıda  daha sonra Başkan Genç,  geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 
Toplantı daha sonra meclis üyelerinin gündem dışı soru – cevap bölümüyle devam etti. 
İNSANLARIN KAFASI DAHA FAZLA KARIŞMAMALI
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın bugün Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yaptığı açıklamalara değinen İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakırnoğlu, “Büyükşehir Belediye Meclisine gelmişti. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinin 138 hektardan 9 hektara düşürülmesine hepimiz Evet dedik. Biz bu dönüşümle ilgili bir takım cümleler kurarken amacımızı niyetimizi aşacak cümleler kurmadık. Dikkatli konuştuk. Bugün basına yansıyan şekliyle ilk etapta 9, daha sonra tekrar genişletileceği diye sayın vekilin ifadeleri var. 10 yıldır Usta Otel’in, Horon Otel’in ucundan başlayıp Hayali Garajına giden 138 hektarlık alandan bahsediyoruz. Bu şehir 10 yıl burayı bekledi. Bizim de bunun çıkartılması noktasında evet dememizin temel sebep vatandaşlar çivi çakamıyor. Bu belirsizlik ortadan kalksın diye hepimizi oy birliği ile bu karara evet dedik. Bugün geldiğimiz noktada mensubu olduğunuz siyasi partinin milletvekili Salih Cora, açıklama yaptı. Bizim Ortahisar Belediyesi olarak sınırlarımızda olduğu bu bölgede insanların daha fazla kafalarının karışmaması adına net olarak alanları kamuyla paylaşalım. Çıkartılan alan bunlar, kalanı şudur. Genişletilecek, yine yapılacak gibi ifadeler var. Önümüzde 5 yıldan 2 ay az uzunca çalışma süresi var. İlgilisin nereyi yapacaksa orayı yapsın. Bizim istediğimiz bu bölgede yaşayan, faaliyet gösteren vatandaşlarımızın kafasının net olması noktasında. Artık bizim caklarla, yapılacak, edilecekler değil somut burası yapılıyor, burası yapılmıyor kamuoyu da bilsin. Bugün ki açıklama kafa karıştırmaya, soru işaretleri oluşturmaya uyun metin” diye konuştu. 
ANKARA MAMAK PROJESİNİ ÖRNEK VERDİ
CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt ise, “10 yıl önce prestij proje denilerek kamuoyuna sunulan bu proje deta kuşa çevrilerek beklentisi olan Çömlekçi bu kararla mağduriyeti zirve yaşadı. Proje alanı sınırlandırarak mağduriyet olmasın diye çekildi açıklaması yapılmakta. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı yapılan Mamak Kentsel Dönüşümü 750 hektar alana sahip. Mamak’ta 750 hektar alanda dönüşüm yapılırken Çömlekçi’nin büyüklüğünün öner sürülmesi doğru ve akılcı karar değildir” dedi. 
YATIRIMCI VE MÜTEAHHİTLE BERABER YAPILABİLİR
Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Şu kadar hektarlı bu kadar hektardı gibi bir tartışmaya sebebiyet vermemesi açısından net ifadeler kullanalım. Çömleçi Mahallemizin tamamını içeren Boztepe, Esentepe, Kaymaklı ve Sanayi Mahallelerimizle bütüncül alan 138 hektar gündeme alındı. Çömlekçi 24 hektar alandı. 24 hektarda imar kısıtlandı. 138 hektarda vatandaşlarımızın 24’ün dışında imar hakları sınırlandırılmadı. 
24 hektar 9.7 hektara indirilerek farklı bakış açısı ve hızlı bir nokta benimsendi. Büyükşehir Belediye Meclisimizde hemfikir olduk. Daha gecikmemesi adına burası özgülenerek hızlı çalışmayla bura halletme noktasına gitme noktasında hem fikir olundu. 138 hektarlık alanın 24 hektarı çıkıldığında İmar Kısıtlaması olmadı. Ama onun dışında ine dönüşüm yapılabilir mi yapılabilir. Belediye olarak biz kendi şehrimizin yatırımcısıyla müteahhitti ile beraber bu işleri yapabiliriz. TOKİ’ye eş zamanlı olarak yük bindirip bu projelerin uzamasının önüne geçmemiz lazım. Proje alanı oluşturacak alanlarımız var kendi elimizle bu tür çalışmaları sürdürebiliriz” dedi.