2010 yılında imzalanan protokolle başlanan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan ön protokole göre 138 hektardan 9.07 hektara düşürülmüştü. TOKİ’nin talebiyle yapılan bu düşürme tartışmalara neden olmuştu. Muhalefet işin vaat edilip hayata geçmediğini belirterek duruma tepki göstermişti. 

BAŞKENTTE TOPLANTI
Bu gelişmelerin ardından dün Ankara’da Çömlekçi Kentsel Dönüşümde dair toplantı gerçekleştirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Değerlendirme Toplantısı için görüşme yaptık. Birinci etap projesi bitmek üzere. Yaz gelmeden ihalesi yapılacak” dedi. Toplantıda AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve milletvekilleri de yer aldı. 

PROJE MASADA
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise, “TOKİ’de konuyu bir daha konuştuk. İlk etap için projeyi masaya yatırdık. İkinci etabın üzerinde de değerlendirmeler yaptık. Kamulaştırmasına ciddi para harcadığımız bir proje. Bitirmek için çalışıyoruz” diye konuştu. (Sonnokta)