61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantıları bugün, Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan bişelimle devam etti. Meclis Toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 4 madde görüşüldü. 

Başkan Murat Zorluoğlu, bugün yaptığı ziyaretlerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken, Çömlekçi Projesinde yer alan otopark sorununu gidermek için harekete geçtiklerini açıkladı. 

Başkan Zorluoğlu, "Çömlekçi'de ki projeyi yerinde gittim gördüm. Orada işe başladık. Orada yüklenici 108 konut, 20 tane iş yeri olacak şekilde 1. etapta çalışmalara başladı. Şu anda orada fiilen inşaat yükseliyor. Yerinde gördük. Özellikle otopark ile sıkıntı olduğunu bana ilettiler. TOKİ başkanını aradık. Otopark sayısının artması gerekiyor. Çünkü orada ki iş yerleri, cazip olacak. Müşteri geleceği için yan yol o otoparkları karşılayamayacak duruma gelecek. 
Şimdiden müdahale edip, projesinde değişikliğe gidip orada ihtiyaç kadar ya da ihtiyacın üzerinde kapalı otoprak oluşturmak lazım. Orası çok sıkışık bölge sonradan çare bulamayız. 
Yüklenici firma şantiesini oluşturdu, gayet düzenli şekilde hazırlanıyorlar. İnşalah 500 günlük süresi var. 500 gün sonunda 1. etabı yüksLECEK Bir 10 senedir bekliyoruz, ama beklediğimize değecek proje için çok çaba sarf ettik" dedi. 

2. ETAPTA ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI
2 Etap projesinde çalışmaların nasıl gititği ile ilgili ise Başkan Zorluoğlu, "2. etabın, yani şehre doğru olan bölümde hatırı sayılı bir şekilde kamulaştırılımsa ıyapıldı. Acele kamulaştırma kararıyla kalan kısmı kamulaştıracağız. Oranın yıkımını süratle tamamlayacağız. TOKİ 2. etabın projesini yapıyor. Süretle orayı yıkıp 2. etabı başlatmak istiyoruz. Bir kaç sene içinde orada yükselecek Çömlekçi Mahallesini şehrimize kazandırmak istiyoruz. 
2. etapta tescilli binalar var. Onları koruyarak, onları zenginlik olarak orada tutarak 2. etabı biraz daha Trabzon'un dokusuna şeklinde kazandırmak istiyoruz" dedi.